WhatsApp topluluk özelliği bomba gibi geliyor

Whatsapp Arşiv Mesajları yeni bir güncelleme aldı!

WhatsApp topluluk özelliği ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir süredir uygulamanın bu alanda yeni denemeler yaptığını zaten biliyoruz. Hadi gelin bu güncelleme ile birlikte ortaya çıkacak özelliklere birlikte bakalım.

En fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan WhatsApp topluluk özelliği için çalışıyor. Şirket bir süredir grup sohbetleri alanında bazı çalışmalara yer vermişti. Bu grup sohbetlerine baktığımızda yöneticilere daha fazla yetki verdiğini görüyoruz. Kimileri bunun Discord ile aynı olacağını düşünüyor.

Türkiye’de uzun bir süredir tepki alan WhatsApp bu yeni özellikler sayesinde kendisini kabul ettirmeye çalışıyor. Uygulama tarafından getirilecek topluluklar özelliği sayesinde anlık mesajlaşma uygulaması olmaktan uzaklaşacak. Bunun yerine daha geniş özelliklere sahip bir uygulama olmak istiyor.

WhatsApp topluluk özelliği grup sohbetlerinden farklı olacak

Bu yeni özellik ile birlikte yöneticiler çeşitli topluluklar oluşturabilecek. Hatta grup sohbeti içerisinde daha küçük alt gruplar bile kurulabilecek. TestFlight beta programı üzerinden yeni güncelleme yayınlanıyor. Bu güncelleme daha çok topluluk özelliği ile ilgili olacak.

WhatsApp topluluk özelliği

Normal WhatsApp grup konuşmaları ile topluluk birbirinden daha farklı tasarımlara sahip olacak. Grup sohbetlerinde olduğu gibi toplulukların bir adı ve açıklaması yer alacak. Ancak topluluklar bölümünde yeni bazı alt gruplar oluşturulabilecek. Fakat uygulama buna bir sınır getiriyor. Sohbet içerisinde en fazla 10 grup oluşturulabiliyor.

Telegram’ın WhatsApp’a meydan okuyacak yeni özellikleri

WhatsApp yeni topluluk özelliği uçtan uca şifrelemeyi destekleyecek. Böylece kullanıcılar WhatsApp tarafından söylendiğine göre güvende olacak. Topluluk davet bağlantısı ile katılım sağlanabilecek. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.