Telegram’ın WhatsApp’a meydan okuyacak yeni özellikleri

Telegram kullanıcı sayısı

WhatsApp’ın en büyük rakibi konumunda yer alan Telegram devrim niteliğindeki özellikleriyle dikkat çekiyor.

Telegram’ın WhatsApp’a meydan okuyacak yeni özellikleri. Rekabet, şirketleri birbirinin önüne geçmeye itiyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp , daha güvenli ve emniyetli hale gelmek için kendini güncellemeye devam ederken, diğer yandan mesajlaşma platformunda yeni olan Telegram , Meta’nın sahip olduğu WhatsApp ile rekabet etmek için yeni güncellemeler yapıyor. Telegram, sohbet ve grup üzerinde daha fazla kontrol sağlayan yeni özellikler ekledi.

Yeni duyurulan özellikler, başkalarının içeriği gruplara ve kanallara kaydetmesini, belirli tarihlerdeki mesajları silme olanağını, bağlı cihazlarınızı yönetmenin yeni yollarını, kanalınız adına herkese açık gruplarda anonim olarak paylaşımda bulunma seçeneğini ve daha fazlasını içeriyor.

Telegram’ın WhatsApp’a meydan okuyacak yeni özellikleri

Gruplarda ve Kanallarda Korunan İçerik

Bu güncellemeyle, içerik oluşturucuların Telegram’da yayınladıkları içeriği korumalarına ve içeriğin yalnızca hedef kitleleri için erişilebilir olmasını sağlamalarına yardımcı oluyor.

İçeriklerini yalnızca üyelere özel tutmak isteyen Grup ve Kanal sahipleri, sohbetlerinden mesaj iletmeyi kısıtlayabilir, bu da ekran görüntülerini önler ve gönderilerden medya kaydetme özelliğini sınırlar.

Mesajları Tarihe Göre Sil

Telegram kullanıcıları, dijital ayak izleri üzerinde tam kontrole sahip ve herhangi bir zamanda bir konuşmadaki herhangi bir mesajı silebilir. Bu güncelleme ile herhangi bire bir sohbette belirli bir gün veya tarih aralığındaki sohbet geçmişini temizleyebilirsiniz.

Bağlı Cihazları Yönetin

Telegram’ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz ve Cihazlar menüsü, hesabınızın nerede oturum açacağını kontrol etmenize yardımcı olur. Bir masaüstü cihazını hızlı bir şekilde bağlamak için yeni bir düğme ve sonrasında etkin olmayan cihazlardan otomatik olarak çıkış yapmak için bir ayar eklenmiş durumda.

Telegram üzerinden siber suç faaliyetlerinde keskin bir artış görüldü!

Herkese Açık Gruplarda Anonim Gönderme

Herkese Açık Gruplar ve Kanal Yorumları, binlerce üyesi olan büyük topluluklarda herhangi bir konunun tartışılmasına olanak tanır. Bu gruplar demokrasiyi savunmaktan hayranlarla sohbet etmeye kadar her şey için kullanılıyor, bu yüzden bu sohbetlerde mesaj gönderirken kanal olarak görünme özelliğini eklendi.

Çağrı Yoluyla Oturum Açmanın Yeni Yolları

Bugünden itibaren, bazı mobil cihazlara kısa mesajla kod almak yerine Telegram’dan bir giriş araması alma ve ardından arayan telefon numarasının birkaç rakamını girme seçeneği sunulacak.

iOS 13+ üzerinde Metin Tanıma

iOS 13 ve üzeri cihazlarda, Telegram sohbetlerindeki fotoğraflar için Metin Tanıma (Canlı Metin) etkinleştirilir ve klavyenize dokunmadan hızlıca seçmenize, kopyalamanıza ve arama yapmanıza olanak tanır. Bu görüntü tanıma, tamamen cihazınızda güvenli bir şekilde gerçekleştirilir.

Samsung MX, Samsung’un yeni mobil bölümünün adı oldu