WhatsApp, telefon gerektirmeyen çoklu cihaz senkronizasyonu getiriyor

WhatsApp, telefon gerektirmeyen çoklu cihaz senkronizasyonu getiriyor

WhatsApp kullanıcıları mesajlaşma servisini çeşitli platformlarda kullanabilmelerine rağmen, bir akıllı telefona bağlı olmaları gerekiyor. Ancak artık bu durum değişmek üzere ve sonunda WhatsApp’ı web, macOS, Windows veya Portal’da kullanmak için yakınınızda bir telefona ihtiyacınız olmayacak.

Bugünden itibaren WhatsApp, kullanıcıları çoklu cihaz betasını denemeye davet ediyor. Hizmeti telefonunuzda ve en fazla dört başka cihazda (telefon olmadıkları sürece) kullanabileceksiniz. WhatsApp, beta programında küçük bir grup insanla çoklu cihaz deneyimini deneyecek. Daha sonra problem yaşanmazsa özellik betadan çıkarılabilecek. Bu kullanıcıların yardımıyla WhatsApp, çoklu cihaz deneyimini optimize edecek ve daha geniş bir alana yaymadan önce bazı özellikler ekleyecek. Birçok kullanıcı çoklu cihaz desteği talep etmesine rağmen, WhatsApp’ın bunu gerçekleştirmesi biraz zaman aldı.

WhatsApp, telefon gerektirmeyen çoklu cihaz senkronizasyonu getiriyor

Şimdiye kadar, WhatsApp akıllı telefon uygulaması hizmet için önemli bir kanaldı. Web ve masaüstü uygulamaları gibi diğer platformlar, telefon uygulamasına tutarlı ve güvenli bir bağlantı sağlıyor ve içeriği yansıtıyor. Ancak telefonunuzun pili biterse veya akıllı telefon uygulamasında bir sorun olursa WhatsApp’ı diğer platformlarda kullanamazsınız. Çoklu cihaz beta yoluyla, her cihazın kendi kimlik anahtarı olacak. Şu anda, kullanıcıların şifrelenmiş mesajları işlemek için tek bir kimlik anahtarı (yani telefonlarındaki anahtar) var. Ancak bundan sonra her oturum açılan platform için ayrı kimlik bilgisi olacak. Ayrıca hesabın sahibi bağlı cihazlar üzerinde kontrole sahip olacak ve hangilerinin hesabınıza bağlı olduğunu görebilecek. Mesajların yanı sıra WhatsApp, çoklu cihaz betasının bir parçası olarak sesli ve görüntülü aramalar için E2EE desteğine sahip olacak. WhatsApp’ın bulut yedeklemelerini işleme biçimi üzerinde herhangi bir etkisi olmayacak.

Xiaomi güncelleme stratejisinde değişikliğe gidiyor: Rekabet fena kızışıyor