Kola ürünlerine zam geldi! İşte detaylar

Kola ürünlerine zam geldi!

Bugün resmi gazetelerde yer alan düzenlemelere göre kola ürünlerine zam geliyor. Bugünden itibaren kolalı gazoz ürünlerinden alınan ÖTV zam oranı yüzde 25’ten 35′ çıkarılıyor.

Zamlar sadece bununla sınırlı kalmıyor. Purodan alınan ÖTV oranı da yüzde 40’tan 80’e çıkarıldı. Paket sigaraların ise ÖTV oranında bir değişiklik yaşanmadı. Cumhurbaşkanının imzasıyla bugün resmi gazetede yayınlanan kararla bazı tütün ürünlerinin fiyatı yeniden belirlendi. Buna göre kolaya da ÖTV zamı uygulandı. Ayrıca, tütün içeren purolar, sigarillolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigaralar ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların yüzde 40 olan ÖTV tutarı değiştirilerek yüzde 80’e çıkarıldı.

Kola ürünlerine zam geldi!

Bunlara ek olarak, net muhtevası 500 gramı geçmeyen ve net muhtevası 500 gramı geçen ambalajlarda olanların yüzde 63 olan ÖTV tutarı yüzde 40’a düşürüldü. Ancak paket sigaranın ÖTV oranında bir değişiklik yapılmadı. Kola ürünlerine gelen zamdan önce de araçlara yapılan zamlar gündeme gelmişti. Neredeyse yüzde 45’lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) diliminde alınabilecek araç sayısı sıfırlandı. Satışta lider 10 otomobil arasında ilk 6 ayda fiyatlar en fazla yüzde 35 artarken bazılarında ise yüzde 8’lik artış gördü. Fiat Egea Ocak 2021’den bu yana yüzde 35’lik fiyat artışı yaşadı. Honda Civic de fiyat artışı yüzde 31’i buldu. Renault Megane da yüzde 21’lik artış görüldü. Fiat Egea Cross’un fiyatı lansmandan bu yana yüzde 19 arttı. Volkswagen Polo yüzde 19, Passat fiyatı ise yüzde 17 arttı.

Xiaomi güncelleme stratejisinde değişikliğe gidiyor: Rekabet fena kızışıyor