WhatsApp sohbete özel tema özelliğini geliştiriyor

WhatsApp güncellemesi uygulamayı tamamen değiştirdi

WhatsApp, uzun süredir üzerinde çalıştığı sohbete özgü tema desteğini sonunda kullanıma sunmaya başladı.

Şu an için bu özellik yalnızca Whatsapp Android beta sürümünde yer alıyor, ancak bu özelliğin kısa süre içinde tüm kullanıcılar için erişilebilir hale gelmesi bekleniyor. Bu yeni özellikle WhatsApp kullanıcıları, her bir sohbet için ayrı bir tema seçme olanağına sahip olacaklar. Bu, kullanıcıların artık tüm sohbetlerinde aynı temayı kullanma zorunluluğu olmadığı anlamına geliyor. Örneğin, bir sohbet için farklı bir renk ve duvar kağıdı belirleyebilirken, diğer sohbetlerde tamamen farklı temalar kullanabileceksiniz.

ww2

Bu özellikte 20 farklı renk ve 22’den fazla dokulu tema seçeneği sunuyor. Bir tema uyguladığınızda, otomatik olarak mesaj rengiyle eşleşen bir tema oluşturulacak ve her bir sohbet için bu rengi koruyarak duvar kağıdını kişiselleştirebileceksiniz. Var olan özellikten çok daha geniş seçenekler sunmuş olacak.

İlginç bir şekilde, Facebook Messenger’daki temalarla kıyaslandığında, WhatsApp’taki temalar daha kişisel ve özelleştirilebilir. Her kullanıcı, katıldığı sohbetlerde temayı kendi isteğine göre değiştirebiliyor ve bu tema yalnızca o kullanıcının cihazında görünüyor. Yani sohbetteki diğer kişiler, farklı bir tema ayarlamış olsalar bile, siz kendi seçtiğiniz temayı kullanabilirsiniz.

Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp deneyimini daha kişisel ve estetik açıdan ilgi çekici hale getirecek ve sohbetler arasındaki farkı görsel olarak da belirginleştirecek.

Google’ın yapay zeka görüntü oluşturucusu Imagen 3 artık herkese açık!