Apple Akıllı Yüzük Çıkarmayacak

Apple Arcade 3 yeni oyun

Teknoloji devinin Apple Ring adında akıllı yüzük çıkaracağına yönelik dedikodular ortalıkta dönüyordu. Fakat güvenilir bir kaynak böyle bir ihtimalin söz konusu bile olmadığını söyledi.

Sağlık takibi özelliklerine sahip akıllı yüzüklerin popülaritesi her geçen gün artıyor ve birçok firma yüzük pazarına girdi ya da girmeye hazırlanıyor. Apple’ın da akıllı yüzük çıkaracağı, şirketin gizliden geliştirmeler yaptığı rivayet ediyordu. Fakat Bloomberg’ten tanıdığımız Mark Gurman, Apple’ın böyle bir planı olmadığını ve Apple Ring‘in piyasaya sürülmeyeceğini söyledi. Gurman daha önceki açıklamasında Apple’daki endüstriyel ve iş geliştirme ekibinin üst yönetime yüzük projesi önerdiğini ve bu cihazın Apple Watch’a göre düşük maliyetli bir alternatif olacağını söylemişti. Fakat Gurman’ın son açıklaması ise yönetimin bu durumla ilgilenmediğini ve aktif bir geliştirme yapılmadığını gösteriyor.

Güney Koreli Electronic Times, Naver blogu, DigiTimes gibi kaynaklardan gelen raporlarda da Apple Ring planları olduğu iddia edildi. Ayrıca Apple’ın yüzük içeren patentleri de var. Yine de bu patentler koruma amaçlı alınabiliyor. Ayrıca daha önce gündeme gelen birçok Apple patenti de halen kağıt üzerinde duruyor.

Apple Ring

Oura gibi şirketlerin piyasadaki akıllı yüzükleri nabız ölçümü yapıyor, vücut ısısını ve uykuyu takip ediyor. Eğer Apple Ring çıkmış olsaydı, Apple Watch ile aynı özelliklere sahip olacaktı ve büyük ihtimalle Apple Watch satışlarını da etkileyecekti. Apple bir yüzük piyasaya sürmeyecek, ancak buna karşın Apple Watch stratejisinde önemli değişiklik yapmayı planlıyor. 2025’te çıkacak olan yeni nesil Apple Watch SE’nin plastik kasaya sahip olacağı söyleniyor. Plastiğin alüminyuma göre bir avantajı farklı renklere izin vermesi. Akıllı saat böylece daha fazla renk seçeneğine sahip olacak. Apple daha canlı ve yeni renklerle genç kullanıcıların dikkatini daha çok çekmek istiyor.

Teknoloji devi Apple Watch’un reklam kampanyalarını da yeniledi. Son zamanlarda okullarda telefonlar yasaklandı. Apple da bu noktada devreye girerek Apple Watch’u ebeveynlerin çocuklarıyla iletişim halinde kalmalarına ve nerede olduklarını takip etmelerine yardımcı olabilecek telefon alternatifi cihaz olarak öne çıkarıyor. Ayrıca telefona göre daha ucuz olduğunu da vurguluyor. Plastik Apple Watch SE de daha düşük fiyatla ebeveynler için daha uygun alternatif olabilir.

iPad mini 7’nin Özellikleri Nedir?