WhatsApp’ın Android sürümü için muhteşem yenilik!

WhatsApp PiP 1

WhatsApp’ın iOS’te uzun bir süredir bulunan WhatsApp PiP modu nihayet Android platformuna göz kırptı. Peki, WhatsApp PiP nedir ve şimdiden Android’de nasıl kullanılır?

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz aylarda iOS’teki uygulamasını PiP modu ile güncellemişti. Picture in Picture (PiP) yani resim içinde resim modu sayesinde iPhone kullanıcıları YouTube ve Instagram videolarını WhatsApp üzerinden izleyebiliyordu.

WhatsApp Web için yeni özellik geliyor!

Android’de sistemsel PiP desteğinin olmasına rağmen bu özellik maalesef Android kullanıcılarına sunulmamıştı.

WhatsApp PiP modu Android’e geliyor!

Yeniliklerini ilk olarak Android’de test eden WhatsApp, yeni Beta sürümünde iPhone’daki özelliğini Android’de test ederek bir ilke imza atıyor. WhatsApp Messenger 2.18.234 Beta sürümünde yer alan PiP modunu kullanabilmek için aşağıdan uygulamanın son sürümünü indirebilirsiniz.

WhatsApp Messenger 2.18.234 beta indir

WhatsApp PiP

İndirdiğiniz WhatsApp APK. dosyasını yüklerken sorun yaşarsanız; Ayarlar>Güvenlik>Bilinmeyen Kaynaklar bölümünden bilinmeyen kaynaklara izin vermeniz gerekiyor. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz.

Bu özelliğin henüz Beta aşamasında olduğunu ilerleyen aylarda Play Store‘da yayınlanacak WhatsApp güncellemesi ile resmi olarak sunulacağını belirtelim.