WhatsApp mobil ödeme hizmeti geliyor

whatsapp sifreli mesajlasma

Firmanın internet sitesindeki bir ilan ve diğer detaylar WhatsApp’ın yeni düşüncesini ortaya çıkardı. WhatsApp mobil ödeme hizmeti geliyor.

Konuşma uygulamalarıyla para gönderme fikri aslında çok yeni bir fikir değil. Bu alanda kullanıcılara farklı seçenek sunan uygulamalar mevcut. Bu özellik şimdi de WhatsApp’a geliyor. Uygulamanın internet sitesindeki bir iş ilanı, uygulamaya mobil ödeme hizmeti geleceği şeklinde yorumlandı. İşte WhatsApp mobil ödeme hizmeti geliyor haberi detayları.

İş ilanında dijital ticaret lideri talebi bulunuyor. Ancak bu ilanın Hindistan için geçerli olduğu görülüyor. İlanda adayın Hindistan kültürü ve ülkede mobil ödemede kullanılan UPI, BHIM, Aadhar gibi birimlerini anlama ve açıklama kabiliyeti olması gerektiği belirtiliyor.

WhatsApp yetkililerinden birisinin yaptığı açıklamada, “Hindistan, WhatsApp için önemli bir ülke. Hindistan’ın dijital vizyonuna nasıl katkıda bulunabileceğimizi anlamaya çalışıyoruz. Bu vizyonu paylaşan ve kullanıcılarımızın geri bildirimlerini dinleyen firmalarla nasıl çalışacağımızı araştırıyoruz.” dedi.

WhatsApp mobil ödeme hizmetinin ne zaman kullanılacağı hakkında bir bilgi verilmedi. Ancak görünen o ki firma, bu konuda kararlı görünüyor. Hizmetin Hindistan dışında başka ülkelere gelip gelmeyeceği de henüz bilinmiyor. Ancak global bir uygulama olan WhatsApp, hizmetinin başarılı olması durumunda, bu hizmeti yaymakta çekinmeyecektir.

WhatsApp beklenmeyen bir gelişme ile gündemde