WhatsApp Özür Diledi

rıpön

Facebook’a satılarak tüm hafta adından söz ettiren WhatsApp dün yine manşetlerdeydi. Bu sefer WhatsApp 19 milyar dolarlık satışla değil de çöküşüyle konuşuldu.

Cumartesi akşamı başlayan çöküşten sonra WhatsApp kullanıcıları saatlerce programı kullanamadılar. 4 saatlik kesintiyle ilgili yorum yapan WhatsApp CEO’su Jan Koum, sorunla ilgili çok üzgün olduklarını söyledi. Koum WhatsApp’ın şimdiye kadar yaşadığı en uzun kesinti olduğunu hatırlattı. Sorunun kaynağının bir ağ dağıtıcısından kaynaklandığını belirtti.

rıp

WhatsApp’ın satıştan sonra çöküşüyle ilgili her kafadan bir komplo teorisi çıkıyor. Hatta dün gece yaşanan anti sansür eylemleri yüzünden bile WhatsApp’in fişinin çekildiği iddia edilmişti. En gerçekçi teori, Facebook ve WhatsApp’in şimdiden entegrasyon çalışmaları için denemelere başlamaları olduğuyla ilgili oldu. 4 saatlik WhatsApp kesintisi, SMS’e olan ilgiyi de artırdı. WhatsApp kullanıcıları programın çalışmadığını anlayınca arkadaşlarına SMS üzerinden ulaşmayı tercih etti. Sosyal medyadaysa WhatsApp’ın çöküşü şaşkınlıkla karşılandı ve büyük tepki çekti.

Samsung Yeni Akıllı Saatlerini Duyurdu