Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon

hh hf

#İŞBİRLİĞİ

Oppo A96 akıllı telefon ile karşınızdayız. Güzel tasarım detayları olan telefon, Snapdragon 680 çipsetine sahip ve gündelik kullanımda ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabiliyor. Şimdi detaylara birlikte göz atalım.

Oppo A96, iki farklı renk seçeneğiyle geliyor; yıldızlı siyah ve gün batımı mavisi. Eğer yıldızlı siyah rengi tercih ederseniz, ürünün 8.4mm kalınlık değerine sahip olduğunu söylemeliyiz.

Gün batımı mavisi rengi ise, 8.5mm kalınlıkta ve açıkçası bizim de favori rengimiz bu oldu.
Bir düşünün, elektronik ürünlerde, genellikle gri ve siyah renkler, “standart” olarak sunulur. Bazı teknoloji severler ise, kullandıkları ürünlerle de kendilerini diğer kullanıcılardan ayırmak ister ve renkli tasarımlara daha fazla önem verir. Bu bağlamda gün batımı mavisi, gerçekten güzel bir tercih. Hem arka yüzey hem de kamera bölgesi, ışık altında farklı tonlarda renkler sunabiliyor. Bazen sırf renkler arasındaki geçişleri görebilmek için bile arka yüzeyi ışığa tutarak izlerseniz şaşırmayın.

Sağ yan tarafa baktığımızda, çerçevenin hafif içe doğru girintili bölgesi olduğunu görüyoruz, ki burada güç tuşu yer alıyor. Bu tuş, aynı zamanda iyi performans sunan parmak izi okuyucu sensöre de sahip. Aktif kullanmanızı öneriyoruz.

Alt kısımda da 3.5mm kulaklık girişi ve Type-C bağlantı noktası gibi işe yarar detaylar var. Type-C, kolay veri aktarımı ve hızlı şarj için önemli bir nokta. 3.5mm kulaklık girişi de artık çoğu telefonda yer verilmeyen bir özellik. Eğer kablolu kulaklığınız varsa, Oppo A96 telefonda yer alan FM radyo özelliğini de kullanabiliyorsunuz. Radyo, özellikle seyahat esnasındayken futbol maçlarını takip etmek için işinize yarayacaktır. Öyle ya, futbol sever bir ülkeyiz.

191 gram ağırlıktaki telefon, hem yanlardan hem de köşelerden yumuşatılmış hatlara sahip. Böylelikle tek avuçta rahat tutuş gerçekleştirebilirsiniz. Ürün, çoğu kullanıcı için sosyal medya gezintileri, ekranda kaydırma gibi işlemler için tek elde kullanıma uygun yapıda.
Telefonu, beraberinde gelen şeffaf kılıfla daha temiz ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon

Oppo A96, 6.59 inç ekrana sahip. FHD+ çözünürlük ve 90Hz ekran tazeleme değeri sunuluyor. Kısacası hem ekranın boyutu hem de görüntüleme tarafında sunulan özellikler; bir şeyler izlemek, oynamak ve okumak için ideal.

Tabii ki ihtiyaçlarınız doğrultusunda, pil performansını da göz önüne alarak 60Hz ekran tazeleme değerini seçebilir ya da cihazdaki mevcut durumu göz önüne alarak en uygun yenileme hızının otomatik belirlenmesi için otomatik seç başlığını işaretleyebilirsiniz.

Oppo, telefon ekranlarında kaliteli görüntülemenin yanında yumuşak dokunuşlarla hızlı hareket edebilmeyi de sunan bir marka. Sanki ekran üzerinde patenle kayıyormuşsunuz gibi. Böylece oyun oynarken de daha iyi hareket edebilirsiniz. Dolayısıyla bu detaylar, A96 modeli için de geçerli.

Telefonumuz Snapdragon 680 çipsetine sahip

Geçtiğimiz sene tanıtılan bu çipset, 6nm üretim süreciyle hazırlandı ve 4G özelliğiyle geliyor. Telefonumuzun FHD+ çözünürlüklü ve 90Hz tazeleme değerine sahip görüntüleme yapabilmesinde çipsetin payı büyük.

Ayrıca, 8 çekirdekli işlemcimiz, 2.4GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor. RAM tarafına baktığımızda, 6GB LPDDR4x değerini görüyoruz. Dahili depolama tarafında da 128GB UFS 2.2 var. Yani çoğu oyun ve uygulamayı iyi performansta çalıştırabiliriz ve depolama tarafında da endişeye gerek kalmadan hareket edebiliriz. Evet, microSD kart desteği olduğunu da söylemeliyiz.

Android 11 işletim sistemiyle gelen telefon, kullanımı kolay bir arayüz sunuyor.
Cihazda, Call of Duty gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu, yüksek grafik seçeneği aktifken oynayabildik ve aşırı ısınma gibi can sıkıcı bir detayla karşılaşmadık.

Oppo A96’nın arka tarafında 50+2MP’den oluşan kamera sistemi mevcut

2MP kamera, bokeh kamera olarak görev alıyor ve arka plan detaylarını flu hale getirip ön plandaki objeleri net detaylarla fotoğraflayabilirsiniz.

Kameralar, özellikle gün ışığında, fotoğraf çekim tarafında güzel sonuçlar sunuyor.
Ön tarafa geldiğimizde ise, 16MP selfie kameramız var. Portre çekim modu, ön kamerada da sunuluyor. Böylelikle bokehli selfie pozlar çekebilirsiniz. Bokeh seviyesini ayarlayabildiğinizi de belirtelim.

Oppo A96, Bluetooth 5.0, Wi-Fi AC ve NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Böylece kablosuz bağlanılabilirlik tarafında zengin seçeneklere sahip oluyorsunuz.

Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon

Oppo A96’nın pil tarafında ise, 5000mAh kapasite var

Ürün, tek şarj ile yoğun kullanımda 1 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Hızlı şarj desteği var mı derseniz, evet, var. Pil, 33w hızlı şarj desteği sunuyor. Böylece şarj süreçlerine daha az vakit ayırmış oluyorsunuz. Söylememiz gereken bir nokta ise, ürünün kutusunda şarj adaptörünün gelmediği, yalnızca Type-C kablosunun sunulduğu.

Toparlamak gerekirse Oppo A96, güzel bir tasarıma, ufak dokunuşlarla rahatlıkla hareket edebildiğiniz bir ekrana sahip. Android 11 işletim sisteminin yer aldığı kolay bir arayüzü bulunan ürün, aynı zamanda 33w hızlı şarj destekl 5000mAh piliyle de dikkat çekiyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Razer Kishi V2 ile hem Android hem de PC oyunlarını oynayın