iOS 16 batarya sorunları ile gündemde

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Apple tarafından geçtiğimiz ay servis edilen iOS 16 sürümünün yeniliklerinden biri olan klavye dokunsallığı özellikleri, pilinizi adeta sömürüyor.

iOS 16 batarya sorunları ile gündemde. Her zaman söylediğimiz gibi, dünya üzerinde ürünlerini ve özelliklerini Apple kadar iyi tanıtan bir başka firma daha bulmak bir hayli güçtür. Amerikalı teknoloji devi tarafından iOS 16 ile birlikte kullanıma sunulan ve “Haptic” adı verilen özellik de bu durumun en net göstergelerinden biri. Apple tarafından yağlandırıp ballandırılarak anlatılan bu özellik aslında bildiğiniz tuşlara bastığınızda titreşimle geri bildirim veren ve Android kullanıcılarının ezelden beri aşina olduğu bir sistem.

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Bununla birlikte iOS kullanıcıları, yeni sürüm güncellemesiyle birlikte hem Haptic adı verilen bu titreşim bildirimine hem de aynı zamanda ses bildirimine kavuşmuş oldular. Yani bundan sonra iPhone kullanıcıları eğer telefonlarında iOS 16 sürümü mevcutsa ve yerel klavye ayarlarından dokunsal bildirimlerin her ikisini birden açarlarsa, tuşlara bastıklarında hem ses duyacak hem de titreşim hissedecekler.

Apple, 12 Eylül Pazartesi günü iOS 16 ve watchOS 9'u piyasaya sürecek

iOS 16 batarya sorunları ile gündemde

Bununla birlikte bir süredir ortalıkta dolaşan iddialarda sarf edilen “Bu özellikler bataryanın olması gerekenden çok daha hızlı bir şekilde tükenmesine neden oluyor.” tezleri sonunda bizzat Apple tarafından da kabul edildi.

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

Destek sayfasındaki ilgili bölümleri bu kapsamda güncelleyen Amerikalı teknoloji devi, klavye dokunsallığındaki ses ve haptic özelliklerinin etkinleştirilmesinin, günlük batarya kullanım süresini düşürebileceğini belirtti. Bu nedenle eğer önceliğiniz daha uzun bir telefon deneyimiyse, ayarlar bölümünden bu kısma ulaşarak söz konusu özelliklerin ister birini isterseniz de her ikisini birden pasif duruma getirebilirsiniz.

Xbox Game Pass, PlayStation ve Switch kullanıcılarına müjde!