WhatsApp kripto paralarla ödeme yapmanızı sağlayacak: Bomba gibi değişiklik

Bankaların kripto para hamlesi

WhatsApp kripto paralarla ödeme yapılmasını sağlıyor. Böylece Blockchain teknolojisini yakından takip ettiğini göstermek istiyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük uygulamaları içerisinde yer alan WhatsApp kripto paralarla ödeme yöntemini getiriyor. Şirketin durduk yere neden böyle bir karar aldığını merak ediyor olabilirsiniz. Dijital varlık kullanan kişi sayısındaki artışa bakıldığında bunun nedenini anlamak zor olmuyor. 2020 yılı ile 2021 yılı kıyaslandığında kripto paralara olan yönelimin en az 2 kat arttığı görülüyor.

2021 yılında kripto para kullanıcı sayısı 200 milyon seviyelerine kadar çıktı. Bu aynı zamanda kripto paraların aslında beklenenden çok daha fazla popüler olduğunu gösteriyor. WhatsApp bu popülerlikten yararlanmak istiyor. Yeni gelen bir özellik ile birlikte bundan sonra WhatsApp üzerinden kripto para gönderimi yapılabilecek.

WhatsApp kripto paralarla ödeme işlemleri ücretsiz olacak

Yapılan açıklamalara göre WhatsApp bu transferi novi cüzdan üzerinden gerçekleştirecek. WhatsApp bir kripto para cüzdanı olmadığı için bunu tek başına gerçekleştiremez. Bir cüzdan yardımıyla transfer yapılmasını sağlayabilir.

WhatsApp kripto paralarla

WhatsApp CEO’su Will Cathcart ve Novi CEO’su Stephane Kasriel konuyla ilgili önemli açıklamalara yer verdi. Bu açıklamalarda ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimi olarak bilinen Pax Dolar kullanılacağı ifade edildi. Bu kripto para biriminin transferi kolay bir şekilde gerçekleşecek. WhatsApp kripto paralarla ödeme yöntemini böylece hızlı bir şekilde kullandırmak istiyor.

Hediye kripto paralarla dolandırıcılık yok artık dedirtti

Kripto para transferini gerçekleştirenler herhangi bir ek ücret ödemeyecek. WhatsApp kullanıcıları ödeme seçeneğinden Novi cüzdanı tercih ederek bu aktarım işlemini yapabilecek. Peki siz böyle bir özelliği kullanmak ister misiniz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.