Türkiye Uzay Ajansı Ay’a iniş programını hızlandırıyor

Ay'da su bulan araştırmacılar

Türkiye Uzay Ajansı Ay’a iniş ile ilgili süreci iyice hızlandırmak istiyor. Hedef tarih değiştiği için önlerinde birçok zorluk olacağını söyleyebiliriz. Hadi gelin bu yeni tarihe ve konu ile ilgili merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Kısa bir süre önce kurulan Türkiye Uzay Ajansı Ay’a iniş ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu işlemlerinin tamamlanması amaçlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklamalarda son derece önemli detaylara yer verildi.

2023 yılında Ay ile ilk temas kurulması amaçlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı meclis genel kurulunda bununla ilgili bazı detaylara yer verdi. Yaptığı açıklamalarda uzay yarışına hazırlandıklarını ve bazı gelişmeleri daha da hızlandırmaları gerektiğini söyledi. 2022 yılı bütçesi sunumları mecliste gerçekleşti.

Türkiye Uzay Ajansı Ay’a sert iniş için hazırlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklamalarda Ay yüzeyine sert iniş yapma hedefleri olduğunu söyledi. Bu hedefleri için 1,9 milyar liralık bütçeyle yatırım yaptıklarını ifade etti. Milli uzay programı ile birlikte Ay yüzeyine sert iniş gerçekleştirilecek.

Türkiye Uzay Ajansı

Mustafa Varank sadece uzay çalışmaları hakkında konuşmadı. Aynı zamanda elektrikli araçlar ile ilgili batarya çalışmaları yaptıklarını söyledi. Dünya çapında önemli bir şirket olarak bilinen FARASİS işbirliğine dahil olacak. Batarya fabrikaları ile birlikte yeni elektrikli araçların üretimi hızlanacak.

Yeni uzay şirketi sonunda başarılı oldu: Yeni bir dev doğuyor (Video)

Türkiye Uzay Ajansı Ay yüzeyine sert iniş için daha fazla insan ve maddi kaynağa ihtiyaç duyuyor. Tüm bunların 2023 yılına yetişme ihtimali biraz düşük. Bakan Varank yine de umutlu. Peki sizce 2023 yılına kadar Ay yüzeyine sert iniş gerçekleştirilebilecek mi? Konuyla ilgili tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.