Apple Watch bu kez kendi kendine patlamasıyla gündeme geldi

a5

Apple Watch ve diğer akıllı saatleri genellikle zor durumda kalan insanların hayatını kolaylaştırdığı veya hayat kurtardığını düşünürüz. Ancak son yaşanan olayda farklı durumlar yaşandı.

Apple Watch düzensiz kalp atışlarını, düşmeleri ve çok daha fazlasını algılamaya yardımcı olan bir dizi sensörle birlikte geliyor. Ancak son gelen haberlerde bir kullanıcı aşırı ısınan bir Apple Watch’ın patlamasının ardından hastenelik etti. Kişi, giyilebilir cihazını her zamanki taktığını gün içerisinde aniden normalden daha fazla ısınmaya başladığını fark ettiğini  belirtti. Bundan sonra, cihazın arkasının bile çatladığını ve watchOS’un yüksek sıcaklık nedeniyle kapanma konusunda bir uyarı göstermeye başladığını söyledi.

Bu olay, kullanıcı evinde otururken güneşte veya yoğun ısı altında meydana gelmediğini belirtelim. Kullanıcı bunun üzerine Apple Destek ile iletişime geçerek durumu açıkladı. Bunu takiben, müşteri hizmetleri yöneticisi sorunu, soruşturma için bir dava açan yöneticilerine iletti. Ancak, o zamandan beri, cihaza dokunmamalarını söylemekten başka marka tarafından sunulan tavsiyeler için bir çözüm olmadı. Ne yazık ki olay burada bitmedi, çünkü cihaz ertesi sabah dokunulamayacak kadar ısındı ve aşırı ısı nedeniyle cihazın camı da çatladı.

Apple Watch

Kullanıcı, Apple Watch’unun fotoğraflarını çekerken, “çatırtı” sesi çıkarmaya başladı ve tam onu ​​atmak üzereyken elinde patladı. Akıllı saat, kullanıcının koltuğunda yanık izleri bırakırken, kurşun zehirlenmesi ihitmaline karşı hastaneye gitti. Ancak cihazda yer alan kurşun insan sağlığı için tehlike oluşturmayacak kadar az. Bu olaydan sonra Apple, çalışmalarını ısınma sorununa yönlendirirken yeni testler yapmaya hazırlanıyor. Şirket ayrıca, bu hikayeyi paylaşmaması için imzalamasını isteyen bir belge gönderirken kullanıcının bunu kabul etmeyerek paylaştığını belirtelim.

 

Amazfit Falcon tasarım ve temel özellikleri ortaya çıktı