Zuckerberg ikiye bölünmeye karşı savaşacak

Mark Zuckerberg

Facebook’un kurucusu Zuckerberg ikiye bölünmek istenen Facebook’u bir arada tutmak için savaşma kararı aldı. Bu bilgi ise şirketten gizlice dışarı sızan bir ses kaydında ortaya çıktı.

“Kimse Facebook’u bölemeyecek!”

ABD hükumetinin dev teknoloji şirketlerini daha küçük şirketlere bölme planına karşı sert bir ses kaydı yayınlanan Zuckerberg ikiye bölünme planına ölesiye karşı. Ses kaydının doğru olduğunu açıklayan Zuckerberg de hükumetin planını desteklemediğini açıkladı.

Ses kaydında “Hükumete karşı büyük bir yasal savaş başlatmak istemiyorum ama günün sonunda varoluşumuza tehdit oluşturan bir hareket varsa hesabımızı kitabımızı yapar ve savaş açarız,” ifadelerini kullanan Zuckerberg’ün bu konuda kararlı olduğu da anlaşılıyor.

Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı hakkında neden İngilitere’deki sorguya gitmediğini ses kaydında açıklıyor. “ABD’de ve Avrupa’da gerekli sorgulara katıldım, her ülkede tek tek sorguya katılamam,” diyen Zuckerberg’ün İngiltere’ye gitmekten çekindiği anlaşılıyor.

Zuckerberg ayrıca ses kaydında Libra’nın bu yılın sonunda kullanıma girmesini umduğunu da açıklıyor. Ses kaydının ne zaman ve nerede alındığı bilinmiyor ancak Facebook’un patronunun en kritik meseleler hakkındaki görüşlerini çekinmeden açıkladığı bir ortam olduğu dikkat çekiyor.

WhatsApp eski işletim sistemlerinden desteğini kesiyor!

Mark Zuckerberg