2022’nin en iyi oyunu hangisi olacak

God of War 14 Ocak'ta PC'ye geliyor

2022 sona eriyor, yani yılın en iyi oyunlarından bazılarını ödüllendirmenin zamanı neredeyse geldi. Pek çok kişi The Game Awards’a öncelikle dünya prömiyerleri, fragmanlar ve kaçınılmaz bir Hideo Kojima görüntüsü için katılırken, aslında dağıtılacak bazı ödüller de var.

2022’nin en iyi oyunu hangisi olacak. Programın sunucusu ve yapımcısı Geoff Keighley, dokuzuncu törenin adaylarını açıkladı.

God of War Ragarnok (geçen hafta PS4 ve PS5’i piyasaya sürdü) 10 adaylıkla başı çekiyor, ardından yedi adaylıkla Elden Ring ve Horizon Forbidden West geliyor. Stray ise altı adaylıkla törene dahil oluyor.

God of War Ragnarok ve Elden Ring 2022 Oyun Ödülleri'ne damga vurdu

God of War Ragarnok ve Horizon Forbidden West’in güçlü gösterileri göz önüne alındığında, Sony Interactive Entertainment 20 ile tüm yayıncılar arasında en fazla adaylığa sahipken, onu 11’er adaylık ile Annapurna Interactive ve Nintendo, sekiz adaylık ile Bandai Namco ve altı adaylık ile Riot Games izledi. 100’den fazla yayın ve kuruluştan gelen temsilcilerden oluşan bir jüri adayları belirliyor. Oylama ise The Game Awards web sitesinde ve Discord sunucusunda başladı bile.

Sony, 'God of War: Ragnarok' için yenilikleri duyurdu

2022’nin en iyi oyunu hangisi olacak

Bu yıl törende, oyunlara dayalı şovlar ve filmler için En İyi Uyarlama adlı yeni bir kategori de bulunuyor. Adaylar Arcane: League of Legends, Cyberpunk: Edgerunners, The Cuphead Show!, Sonic the Hedgehog 2 ve Uncharted.

God of War TV dizisi uyarlaması geliyor!

Büyüklü ve küçüklü başka birçok oyun da 31 kategoride aday gösterildi. Marvel Snap, Immortality, Scorn, Call of Duty: Modern Warfare II, Splatoon 3, Tunic, Cult of the Lamb, Sifu, Lego Star Wars: The Skywalker Saga, MultiVersus, Vampire Survivor, Diablo Immortal ve Overwatch 2 öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. En İyi Mobil kategorisinde Apple Arcade veya Netflix bulunmuyor.

Tören 8 Aralık’ta gerçekleşecek. The Game Awards’ı Twitch, YouTube, Facebook, Twitter, Steam, Instagram Live ve diğer onlarca platformdan izleyebilirsiniz.

2023’te 5G’li telefon almak mantıklı mı? İşte cevabı