WhatsApp için bugün son gün!

WhatsApp, yeni şartlar kabul edilmezse giderek daha az kullanışlı hale gelecek

Nihayet Facebook’un verdiği tarih geldi çattı. Yarın yani 15 Mayıs itibariyle WhatsApp için  yeni kullanıcı sözleşmesi devreye girecek. İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıl Facebook yeni bir kullanıcı sözleşmesi üzerinde ısrarcı olmuştu. WhatsApp’ı kapsayan bu sözleşme, Facebook ve Facebook çatısı altındaki şirketlere bazı kullanıcı verilerini kullanabilme şansı tanıyordu.

Doğal olarak bu sözleşmeye tepkiler gecikmedi. Avrupa’da geri adım atmak zorunda kalan Facebook, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu diğer ülkelerde, yeni sözleşmenin uygulanacağını açıkladı. Hal böyle olunca Avrupa dışındaki kullanıcılardan Facebook’a tepki geldi.

Pek çok kişinin WhatsApp’ı silip alternatif uygulamalara geçiş yapması üzerine Facebook geri adım attı ve sözleşmenin daha iyi anlatılabilmesi için uygulama tarihinin 15 Mayıs’a ertelendiğini açıkladı.

WhatsApp için bugün son gün!

Nitekim 15 Mayıs da geldi çattı. Geçtiğimiz günlerde Facebook WhatsApp’ın resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada sözleşmenin aynı şekilde uygulanacağını ve bu sözleşmeyi kabul etmeyenler için WhatsApp’ın kademeli olarak kullanılamaz hale getirileceği belirtildi.

Peki siz 15 Mayıs’ta ne yapacaksınız? Sözleşmeyi kabul edip WhatsApp’ı kullanmaya devam mı edeceksiniz, yoksa sözleşmeyi reddedip başka bir uygulamaya mı geçiş yapacaksınız?

Hali hazırda Avrupa vatandaşları için bir sorun yok. Onlar sözleşmeyi kabul etmeseler de WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilecekler. Lakin durum bizim için biraz daha farklı. Bakalım Facebook bu kararından ikinci defa geri adım atacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Samsung Galaxy Jump için ön siparişler başlıyor