Facebook WhatsApp kararından geri adım atacak mı?

Whatsapp silinen mesajları geri getirme

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olarak bilinen Facebook, WhatsApp kararından vazgeçecek mi? Konuyla alakalı son derece ilginç iddialar var.

Sosyal medya platformları üzerinden ortaya atılan Facebook WhatsApp kararından geri adım atabilir iddiaları, gündeme bomba gibi düştü. Herkes farklı bir anlık mesajlaşma uygulaması aramaya devam ederken bir anda eski dükkan sahibinden haber geldiği zannedildi. Birçok kişi Mark Zuckerberg’in pişman olduğunu düşünüyordu.

CNN gibi önemli bir kaynağa dayandırılan bu haber, kısa süre içerisinde herkese yayıldı. Mavi tık bulunan onaylı hesaplardan bununla ilgili paylaşımlar yapılması inandırıcılık seviyesini ciddi oranda artırdı. Peki gerçekten de Facebook şirketi WhatsApp gizlilik sözleşmesini iptal edebilir miydi?

Facebook sözleşmeyi iptal etmeye yanaşmıyor

2016 yılından beri WhatsApp platformu kullanıcıların verilerini işliyordu. Böylesine acımasız bir veri hasatçısı olma özelliği gösteren Facebook, bütün platformlarını kullandı. Instagram ve WhatsApp dahil olmak üzere her yerden kullanıcı verilerini topladı.

Facebook WhatsApp kararından

Sizler WhatsApp üzerinden attığınız her mesajda aslında Facebook şirketi tarafından izleniyordunuz. Esas olarak veri alınan kişiler gayet sıradan insanlar olduğu gibi tanınmış fenomenler de olabiliyor. Yani Facebook bu konuda kesinlikle bir ayrım yapmıyor. Önemli olan size gösterilecek reklamların kişi odaklı olabilmesi. Şirket işte tam olarak bu nedenle verileri düzenli olarak kendi sunucularında topladı.

Muhtemelen 2021 yılına geldiğimizde neden bu sosyal medya devinin böyle bir karar aldığını düşünüyorsunuzdur. Avrupa ve Dünya hükümetleri Facebook gibi şirketlerin verileri toplayarak işlemesini doğru bulmadığını söyledi ve yeni yasalar çıkardı. Bu doğrultuda şirket, zor durumda kalmamak için böyle bir sözleşmeye ihtiyaç duydu.

Eğer 8 Şubat 2021 tarihine geldiğimizde WhatsApp sözleşmesini kabul ederseniz size ait bütün mesajlar ve diğer veriler Facebook tarafından sunucularda toplanacak. Fakat sözleşmeyi kabul etmezseniz bu sefer de WhatsApp kullanmanıza izin verilmeyecek. Peki sizin tercihiniz hangisinden yana olacak? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.