WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

WhatsApp mesajlarda takvim

WhatsApp, geçtiğimiz Nisan ayında beta sürümünde bu özelliği önizlemeye sunduktan sonra, Profil Fotoğrafı, Hakkında, Durum ve Son Görülme ayarları için daha fazla gizlilik kontrolleri sunuyor. İşte detaylar.

Şimdiye kadar, yalnızca Herkes, Kişilerim veya Hiç Kimse için bu ayarları engelleyebiliyordunuz, ancak yeni güncelleme, çok daha ayrıntılı kontrol sunan bir “Hariç Kişilerim” seçeneği sunuyor. WhatsApp “Son Görülme” durumu, birinin uygulamayı en son ne zaman kontrol ettiğini gösteriyor. Bu, bir kişinin okundu bilgisi kapalı olsa bile mesajınızı potansiyel olarak görüp görmediğini öğrenmenin bir yolunu sağlıyor. Yeni özellik, belirli kişiler için bu özelliği kapatmanıza ve ayrıca bireysel kullanıcılar için Profil Fotoğrafı, Hakkında ve Durum’u engellemenize olanak tanıyacak. Son Görülme durumunuzu belirli kişilerle sınırlandırırsanız, onların Son Görülme durumlarını da göremeyeceğinizi belirtmekte fayda var. Yeni ayarlara sağ üst köşedeki üç noktalı menüden ve ardından Hesap > Gizlilik’e gidilerek erişilebilir.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

WhatsApp, hem gizlilik hem de rahatlık açısından bir dizi yeni özelliği ekledi. Geçen yıl şirket, yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını sınırlayacağını söyledi, ancak daha sonra bu konuda geri adım attı. Bu haftanın başlarında, sohbet uygulaması Android’den iOS’a geçişi kolaylaştıran yeni bir özelliği duyurdu.

Elon Musk Twitter çalışanlarına seslendi: “1 milyar kullanıcı istiyorum”