Windows 10 Tasarımı Hakkında Şaşırtan Detay

Windows 10 Tasarımı Hakkında Şaşırtan Detay

Microsoft’un ilgiyle karşılanan yeni işletim sistemi Windows 10’un tasarımına, bir kullanıcı tarafından hazırlanan konseptin ilham verdiği ortaya çıktı.

Microsoft‘un uzun süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yeni işletim sistemi geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında Windows 10 adıyla resmi olarak tanıtıldı ve teknoloji dünyası tarafından ilgiyle karşılandı. Tablet ve masaüstü bilgisayarları tek çatı altında birleştiren yenilikçi yapısı ve yeni özellikleriyle ön plana çıkan Windows 10 beğeni toplamayı başarırken, işletim sisteminin bu etkileyici tasarımıyla ilgili şaşırtıcı bir detay gün yüzüne çıktı.

Windows_10_konsept

Yeni CEO’su Satya Nadella öncülüğünde kullanıcı odaklı bir politika izeleyen Microsoft‘un Windows 10‘un tasarımında da bir kullanıcı tarafından hazırlanan konsept tasarımından esinlendiği ortaya çıktı. Windows 10′un resmi olarak tanıtılmasından önce birçok kullanıcı kopnsepti yayınlanmış ve bunlardan bazıları yeni Windows’un son haline oldukça yaklaşmıştı.

Ancak özellikle Jay Machalani tarafından hazırlanan konseptle yeni Windows’un son hali arasındaki benzerlikler teknoloji dünyasının dikkatinden kaçmadı. Bu benzerliklerin tespit edilmesinin ardından konuyu araştıran The Verge’ün haberine göre Jay Machalani, bir süre önce Microsoft ofislerine çağrıldı ve burada yeni Windows hakkındaki görüşlerini Windows ekibiyle paylaştı.

LG G Watch R Ekim’de Satışa Sunulacak