AppStore reklam gösterimlerini arttırma kararı aldı

Bir dahaki sefere iPhone’unuza bir uygulama indirmek istediğinizde, daha fazla reklam görmeye hazır olun.

AppStore reklam gösterimlerini arttırma kararı aldı. MacRumors tarafından yayınlanan bir e-postaya göre Apple, 25 Ekim’den itibaren App Store’a iki ek reklam kategorisi sunmaya başlayacak. Şirket, Çin dışındaki tüm ülkelerde “Bugün” sekmesinde ve bireysel uygulama listelerinin altında reklam alanı satmaya başlamayı planlıyor. Reklamlar, diğer önerilerden ayırt edilebilmeleri için mavi arka plana sahip bir simgeye sahip olacak.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Apple, 2016’dan beri App Store üzerinden arama ağı reklamları satarken, Bugün sekmesi daha önce şirketin editör ekibinin önerileri için ayrılmıştı.

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdü

AppStore reklam gösterimlerini arttırma kararı aldı

Şirket, bir destek sayfasında “Bugün sekmesi reklamıyla, uygulamanız App Store’un ön sayfasında göze çarpacak şekilde görünebilir ve bu da onu kullanıcıların App Store ziyaretlerine başladıklarında gördükleri ilk içeriklerden biri yapar” diyor.

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

Apple ilk olarak Temmuz ayında Bugün sekmesine reklam getireceğini duyurmuştu. Genişleme, şirketin reklamcılık işini genişletmeye yönelik daha kapsamlı bir girişiminin bir parçası. Bloomberg’den Mark Gurman’ın yakın tarihli bir raporuna göre şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde reklam gelirini neredeyse üç katına çıkarmayı ve kazancını yılda 10 milyar dolara çıkarmayı umuyor. Daha fazla App Store reklamına ek olarak, şirketin yakın gelecekte Haritalar’a arama ağı reklamları sunmayı planladığı bildiriliyor.

SpaceX, 54 Starlink uydusu daha fırlattı