Dolandırıcılar iPhone kullanıcılarını hedef alıyor!

apple 4

Telefon dolandırıcılarının son hedefi iPhone kullanıcıları oldu. Kendisini teknik servis çalışanı olarak gösteren dolandırıcılar, pek çok kullanıcının kredi kartı bilgilerini ele geçirdi.

Telefon dolandırıcıları, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da oldukça faal haldeler. Genelde ülkemizdeki telefon dolandırıcıları, mağdurları arayıp numaraları üzerinden yasal olmayan işlemler yapıldığını öne sürerek para koparmaya çalışıyorlar.

Son dönemde özellikle Amerika’daki Apple kullanıcıları da benzeri bir dolandırıcılık çetesinin hedefi haline gelmiş durumdalar. Kendilerini Apple teknik servisinden arıyormuş gibi gösteren dolandırıcılar, kullanıcılara kimlik bilgilerinde bazı eksiklikler olduğunu belirterek dolaylı yoldan kredi kartı bilgilerine ulaşmaya çalışıyorlar.

iPhone kullanıcıları dikkat! Dolandırıcıların hedefi olmayın!

Dolandırıcıların seçtiği yöntem aslında son derece basit. Şimdiye kadar birçok iPhone kullanıcısının bu yöntemle dolandırıldığı belirtiliyor. iPhone kullanıcılarının dolandırıcılara aldanmasının en önemli sebebi ise aramanın Apple’dan gelmiş gibi görünmesi. Buradaki en önemli fark internet sitesinin https yerine http ile başlıyor olması. Yani gelen aramanın dolandırıcılara mı yoksa Apple’a mı ait olduğunu bu küçük “s” harfi sayesinde anlayabilirsiniz.

apple

Dip not olarak belirtelim. Bahse konu dolandırıcılık olayı, şimdilik yalnızca ABD’de vuku bulmuş. Yani Avrupa ya da Türkiye’de bu tarz bir yöntem henüz kullanılmıyor.

Sonuç olarak telefon dolandırıcılarına karşı her daim tetikte olmanızda yarar var. Zira ülkemizde de bu yolla dolandırılan onlarca hatta yüzlerce insan mevcut. O yüzden telefonda kimlik ya da kredi kartı bilgilerinizi verirken bir kez daha düşünün.

Galaxy S10 Lite batarya kapasitesi belli oldu