Whatsapp bir özellik daha getiriyor! Karşınızda “Bir Kez Görüntüle” özelliği

Whatsapp bir özellik daha getiriyor! Karşınızda "Bir Kez Görüntüle" özelliği

Whatsapp gizlilik sözleşmesini yenilediği dönemde çalkıntılı zamanlar geçirdi. Çoğu kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasından endişe ederek uygulamayı kullanmaya bıraktı. Bu durumdan en çok Telegram yararlanmış olsa da Whatsapp’ın hala ciddi anlamda kullanıcısı var. Şirket bu kullanıcılar için platformunu geliştirmeye devam ediyor.

WhatsApp, Kasım ayında kaybolan mesajları tanıttı; özellik, 7 gün sonra otomatik olarak silinecek metinler, resimler ve diğer medyaları göndermenize izin veriyor. Fakat bazıları bu süreyi de uzun buluyor. Bu sebeple şirket bugün “Mesajları Bir Kez Görüntüle” adlı yeni bir özelliği test ettiğini duyurdu. Özelliğin açıklaması da adı kadar basit. Alıcı taraf, gönderilen fotoğrafı veya videoyu görebilir ve kapattıktan hemen sonra gönderilenler direkt kaybolur. Bu tür mesajlar, bildirim çubuğunda veya kilit ekranında hiçbir önizleme almayacak. Bir nevi hayalet mesaj diyebiliriz.

Whatsapp bir özellik daha getiriyor! Karşınızda "Bir Kez Görüntüle" özelliği

Whatsapp Bir Kez Görüntüle mesajları hem bireysel hem de grup sohbetlerinde gönderilebilir. Özellik, metin kutusunda daire içine alınmış 1’e dokunarak etkinleştirilecek: İlginç bir şekilde, bu özellik, alıcının uygulaması henüz özelliği desteklemese bile çalışacak. Yani gönderen kişinin bu özelliğe sahip olması yeterli. Alıcı özelliğe sahip olsa da olmasa da gönderilenleri gördükten sonra içerik kaybolacak. Bu ayrıntı ayrıca güzel çünkü şu anda yalnızca Android uygulamasının 2.21.14.3 beta sürümü bu tür mesajların gönderilmesini destekliyor. WhatsApp’ın, Bir Kez Görüntüle mesajlarına karşı ekran görüntülerine veya ekran kaydına karşı koruma sağlamadığını unutmayın. Alıcı mesajı ekran görüntüsü ile alırsa uygulama sizi uyarmayacak.

Xiaomi Mi Notebook Pro X, 3.5K OLED ekran ile piyasaya çıktı