WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Gittikçe daha gürültülü veya alakasız hale gelen bir WhatsApp grubundan ayrılmayı seçerseniz, sessizce çıkmanız şu anda mümkün değil, zira uygulama bildirim gönderiyor. Ancak bu durum değişecek. İşte detaylar.

Neden ayrıldığınızı sormaya meyilli akrabaları veya arkadaşları olan bir grup olmadıkça, çoğu durumda bu muhtemelen önemli bir şey değil. WABetaInfo’ya göre WhatsApp, herkesin görebileceği bir bildirim göndermeden gruplardan çıkmanıza izin vererek garip çatışmaları önleyebilecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Not etmek gerekirse, uygulama, özellik kullanıma sunulduğunda ayrıldığınız konusunda grup yöneticilerine bildirimde bulunmaya devam edecek, ancak siz onlara söylemediğiniz sürece diğer herkes bunu bilmeyecek. WABetaInfo, bu özellik hakkında ilk olarak Meta’nın, Nisan ayında, insanların ayrı grup sohbetlerini “tek bir çatı altında kendileri için çalışan bir yapı ile” birleştirmek için kullanabilecekleri Topluluklar ile denemeler yapmayı tartıştığında konuştu. Şimdi yayın, masaüstünde WhatsApp beta’nın bir ekran görüntüsü aldı ve bu ekran, “Yalnızca siz ve grup yöneticileri, gruptan ayrıldığınız konusunda bilgilendirileceksiniz” diyor. Bu özelliğin masaüstünde kullanıma sunulduğunda mobil cihazlarda WhatsApp için de kullanıma sunulmasını umuyoruz.

Belirli kişilerin sizi tekrar eklemesini veya sizi onlarla başka bir grup sohbetine eklemesini istemiyorsanız, onların bunu yapmasını her zaman engelleyebileceğinizi unutmayın. Hesap’taki Gizlilik ayarlarınızın altında, hariç tuttuğunuz kişiler “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hariç kişilerim…” seçenekleriyle sizi gruplara ekleyebilecek kişileri seçebilirsiniz.

PlayStation Plus Premium’un ilk oyunları açıklandı