Apple sistem genelinde Canlı Altyazılar ekliyor

Apple sistem genelinde Canlı Altyazılar ekliyor

Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü bu Perşembe (19 Mayıs) ve diğer birçok şirket gibi Apple da bu vesileyle yardımcı güncellemeler duyuruyor. Şirket, iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch’a yeni özellikler getiriyor ve bunların en ilgi çekici olanı sistem genelindeki Canlı Altyazılar. İşte detaylar.

Google’ın Android’deki uygulamasına benzer şekilde, Apple Canlı Altyazıları, iPhone, iPad veya Mac’inizde oynatılan sesi gerçek zamanlı olarak kopyalayacak ve altyazıları ekranda görüntüleyecek. Ayrıca etrafınızdaki sesleri de alt yazı olarak gösterecek, böylece gerçek dünyadaki konuşmaları takip etmek için kullanabilirsiniz. Altyazı kutusunun boyutunu ve konumunu ayarlayabilecek ve ayrıca kelimeler için farklı yazı tipi boyutları seçebileceksiniz. Ancak Android’den farklı olarak, FaceTime aramalarındaki Canlı Altyazılar, söylenenlere atıfta bulunmak için simgeler ve adlar kullanarak konuşmacılar arasında net bir şekilde ayrım yapacak. Ayrıca, Mac kullananlar bir yanıt yazabilecek ve konuşmadaki diğer kişiler için gerçek zamanlı olarak yüksek sesle konuşulmasını sağlayabilecekler. Canlı Altyazılar, ABD ve Kanada’dakiler için İngilizce beta olarak sunulacak.

Apple sistem genelinde Canlı Altyazılar ekliyor

Apple ayrıca iPhone’ların alarmlar, sirenler, kapı zilleri veya ağlayan bebekler gibi sesleri sürekli olarak dinlemesini sağlayan mevcut ses tanıma aracını da güncelliyor. Yaklaşan bir güncellemeyle, kullanıcılar iPhone’larını veya iPad’lerini çamaşır makinenizin “Bitti” şarkısı veya belki de evcil hayvanınızın havlaması gibi özel sesleri dinlemeleri için eğitebilecekler. Siri Duraklatma Süresi adlı yeni bir özellik, yanıt verirken veya bir şey sorarken asistanın bekleme süresini uzatmanıza da olanak tanır, böylece ihtiyacınız olanı söyleyerek bitirmek için zaman ayırabilirsiniz.

Şirket, görme engelli kişilerin çevrelerindeki insanlarla ve nesnelerle daha iyi etkileşim kurmasına yardımcı olan Büyüteç uygulamasını güncelliyor. Kullanıcılara çevrelerindeki diğer kişilerin ne kadar uzakta olduğunu söyleyen önceki bir Kişi Algılama aracını genişleten Apple, yeni bir Kapı Algılama özelliği ekliyor.

PlayStation Plus Premium’un ilk oyunları açıklandı