Whatsapp, Apple’a tepkisini koydu!

Whatsapp, Apple'a tepkisini koydu!

Apple, kullanıcıların iCloud fotoğraflarındaki çocuk istismarı görüntülerini tespit etmesine yarayacak yeni yazılım sistemini duyurdu. Bu sistem sayesinde bazı iPhone telefonları taranacak. Ancak bu durumdan memnun olmayanlar var. WhatsApp başkanı planlardan “endişe duyduğunu” söyledi.

Whatsapp başkanı Will Cathcart, Twitter’daki bir ileti dizisinde bunu, “Kendileri veya bir hükümetin kontrol etmek istediği herhangi bir şey için özel içerik tarama sisteminin kolayla kullanılabileceğini söyledi. Apple tarafından oluşturulan bu sistemin aslında bir gözetim sistemi olduğunu belirtti. Ayrıca, böyle bir sistemin Çin’de veya diğer ülkelerde nasıl istismar edilebileceği dile getirdi. Ayrıca yeni sistem casus yazılım şirketleri tarafından da kullanılabilir. Her şekilde yeni “gözetim sistemi” güvenlikle ilgili problemleri beraberinde getiriyor.

Whatsapp, Apple'a tepkisini koydu!

Apple’ın bir sözcüsü, kullanıcıların iCloud Fotoğraflarını devre dışı bırakmayı seçebileceklerini belirtti. Böyle yaparak kullanıcılar tüm problemden uzak kalabilir. Ancak bu durumda da sistemin tarayacağı insanlar zaten elenmiş oluyor. Apple ayrıca sistemin yalnızca Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi (NCMEC) ve diğer kuruluşlar tarafından sağlanan görüntülerden oluşan bir veri tabanı üzerinde eğitildiğini söyledi. Whatsapp sahibi Facebook’un Apple’ın planlarıyla ilgilenmesi şaşırtıcı bir durum değil. Facebook’un, Apple’in gizlilik kurallarıyla hep bir sorunu vardı. Apple’in kullanıcının izlenip izlenmemesine karar vermesini sağlayan sistemi Facebook’un reklam politikasına ters düşüyor. Ancak şirketler bu konuda ortak bir yol bulabilmiş değil.

Elektrikli otomobil toplantısında Tesla üvey evlat muamelesi gördü: Elon Musk’ı çağırmadılar