Apple yeni ödeme sistemi ile gündemde: iPhone’dan iPhone’a para gönderimi (video)

Apple yeni parola sistemi

Apple yeni ödeme sistemi ile kullanıcıların karşısına çıktı. Bu yeni sistem büyük bir ihtiyacı giderecek gibi görünüyor.

Apple yeni ödeme sistemi son dönemlerde çok tartışılıyordu. Herkes Apple tarafından yeni bir sistemin getirilmesi gerektiğini düşünüyordu. Şirket bunu sonunda yaptı. İki iPhone arasında para aktarımı yapmak için sadece birkaç saniye gerekecek olan bu sistem şimdiden büyük ilgi çekiyor.

Apple yeni ödeme sistemi

Tap to pay olarak isimlendirilen bu yeni özellik ile birlikte her şey çok daha fazla kolaylaşacak. Kredi kartı ile uğraşmak zorunda kalmayanlar böylece alışverişe odaklanacak. Yeni sistemin nasıl görüneceği ise bir video ile anlatıldı. iPhone XS veya daha üstü bir yeni akıllı telefona sahip olmak bu sistemi kullanmak için yeterli.

Apple yeni ödeme sistemi kullanıma açıldı

Yeni ödeme sistemi ile birlikte Apple çok büyük bir güç kazanacak gibi görünüyor. Özelliğin kapsamını genişletmek isteyen Apple, ABD sınırlarının dışına çıkmak istiyor. Ancak şimdilik ABD içerisinde çalışmalar devam ediyor. Eğer ABD içerisinde başarılı olursa diğer ülkelere bu özellik taşınacak.

Ödeme yöntemleri özellikle son dönemlerde çok daha fazla tartışma konusu oldu. Mesela Mastercard gülümseyerek ödeme yapabileceğiniz bir sistem geliştiriyor. Bu sayede yüz tanıma ile finans sektörü birleşiyor. Apple işbirliği yaparak buna benzer yeni ödeme sistemleri geliştirebilir.

iPhone ekosistemi giderek büyüyor

Aslına bakacak olursak burada Apple tarafından yapılmak istenen ekosistemi genişletmek. Çalışmalar ile birlikte iPhone ekosistemi çok hızlı bir şekilde büyüyor. Bu sayede kullanıcılar iPhone kullandıkları için kendi aralarında kolaylıkla para aktarma işlemi gerçekleştirebilecek.

Buna benzer finansal ekosistemlerin çok daha fazla kendisine yer bulması bekleniyor. Hatta belki de tüm akıllı telefon üreticileri buna benzer ekosistemler kurabilir.

Apple iPhone ve iPad’lerde kullanacağı katlanabilir ekranları test etmeye başladı