Pornhub çocuk istismarı suçlaması ile karşı karşıya

Pornhub en çok izlenen porno türünü açıkladı

Dünyanın en büyük yetişkin içerikli web sitesi olarak bilinen Pornhub, çocuk istismarı suçlaması ile karşı karşıya. Hadi gelin bu konuyla ilgili bütün detaylara birlikte göz atalım.

Pornhub çocuk istismarı suçlaması ile bir kez daha gündeme geldi. Ancak bu defa platformun, gelen tepkilere olumlu bir karşılık verdiğini görüyoruz. Mastercard ve Visa gibi bankacılık sistemlerinin bu web sitesi ile anlaşmasını askıya alması her şeyin başlangıcı olmuştu.

New York Times tarafından yayınlanan bir habere göre, şirket yeni bir kriz yaşamamak için çocuk istismari kaynaklı tüm videoları sildi. Üstelik silinen videoların sayısı az değildi. Gelen son verilere göre şirket tamı tamına 8,8 milyon videoyu web sitesinden kaldırdı.

Pornhub baskılara daha fazla dayanamadı

Bugüne kadar web sitesine gönderilen video sayısı yaklaşık olarak 13,5 milyon civarındaydı. Pazartesi günü ile birlikte, bu sayı 4,7 milyon rakamına kadar indi. Böylesine devasa bir silme işleminin yapılmasının amacı Mastercard ve visa baskılarını geriye çekmekti.

Pornhub çocuk istismarı

Yetişkin içerikler konusunda dünyadaki bütün +18 sitelerin büyük zorluk yaşadığını biliyoruz. Bunlardan bazıları kasıtlı olarak çocuk istismarı içerikli videolar yayınlarken kimileri ise başka kullanıcıların gazabına uğruyor. Bilmeyenler için bu web sitesinde YouTube benzeri bir gelir sistemi olduğunu söyleyelim.

Herkes bu platformda kendisi için ayrı bir kanal oluşturabiliyor. Kanala yüklenen videolar üzerinden izlenme sayısına göre belirli bir miktar ücret alınıyor. Alınan ücretler elbette reklamlardan kaynaklı. Reklamlar üzerinden veya ödeme sistemleri ile bu tür yetişkin içerikli web sitelerine baskı daha da artacak.

Sizce çocuk istismarı ile ilgili daha başka ne tür önlemler alınabilir? Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.