WhatsApp, Amerika’da da Yaygınlaşıyor

Whatsapp uygulamasında engellendiğinizi nasıl anlarsınız?

Dünya genelinde 2 milyar kullanıcısı olsa da ABD’de de bir türlü tutmayan WhatsApp, son dönemde ABD’de popüler hale gelmeye başladı.

Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp, bugün dünyada en çok kullanılan mobil uygulamalar arasında yer alıyor. Popüler mesajlaşma uygulamasının dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcı bulunuyor. Ancak söz konusu ABD olduğunda bu uygulamayı kullananların sayısının epey az olması dikkat çekiyor. En azından kısa süre öncesine kadar durum böyleydi. Ancak uygulama son dönemde ABD’de de popüler hale gelmeye başladı.

ABD’deki kullanıcılar normalde iPhone’un dahili mesajlaşma uygulamasını ya da Messenger’ı kullandıkları için bugüne kadar ülkede pek kullanılmayan WhatsApp, son dönemde ABD’deki kullanıcı sayısını hızla arttırdı ve bu hafta itibarıyla ABD’de 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Zuckerberg, Musk ile dövüşe hazırlanmak için bahçesine ring koydurdu!

Bu artışın başlıca sebeplerinden biri, Meta’nın son dönemde WhatsApp’in tanıtım çalışmalarına hız vermiş olması. Şirket haziran ayında ünlü isimlerin rol aldığı bir reklam yayınlayarak iPhonelar ile Android telefonlar arasındaki uyumsuz mesajlaşma uygulamalarına bir alternatif olarak WhatsApp’ı sundu. Bu ve benzeri tanıtım çalışmaları, kullanıcı nezdinde karşılık bulmuş gibi görünüyor.

Öte yandan ABD’de Android telefon kullanımının son dönemde artmasının da bu duruma katkı sağladığı düşünülüyor. Amerikalıların bir numaralı tercihi iPhonelar olmaya devam ediyor olsa da özellikle katlanabilir telefonların çıkışı, ABD’li kullanıcıların Android telefonlara da şans vermesinin önünü açmış gibi görünüyor.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir