WhatsApp Sesli Arama Özelliği Yayılıyor

whatsappon1

WhatsApp’ın mesajlaşma servisleri pazarındaki dominasyonunu da güçlendirmesi beklenen sesli arama özelliği, daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı.

Tüm dünyada 700 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan WhatsApp halihazırda dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olsa da, önümüzdeki dönemde eklenecek yeni özellikler sayesinde rakipleriyle arasındaki farkı daha da açacak gibi görünüyor. WhatsApp’ın daha da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşarak dominasyonunu güçlendirmesi yolunda etkili olabilecek özelliklerin başında ise sesli arama özelliği geliyor.

WhatsApp

Bu ayın başında beta sürecine kabul edilen bir grup şanslı WhatsApp kullanıcısına sunulan sesli arama özelliği, dünden itibaren daha fazla kullanıcıya ulaşmaya başladı. Sesli arama özelliğini genel kullanıcı kitlesine sunmadan önce test grubunu genişletmek isteyen WhatsApp, bu amacına ulaşmak için özelliği daha fazla kullanıcının beğenisine sundu.

İlk olarak Android kullanıcılarının beğenisine sunulan sesli arama özelliği, bu özelliğe kavuşan kullanıcıların diğer kullanıcıları aramasıyla birlikte daha da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Ancak istenilen kullanıcı sayısına ulaşılmasının ardından, kullanıcıların başkalarını arayarak sesli arama özelliğini aktive etme yetkileri iptal edildi.

Meizu MX5 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı