Vivo v25 5G inceleme: Işıkta değişen renk tonları, hızlı şarj ve dahası

vivo ye asdfasd

#İŞBİRLİĞİ

Çin merkezli teknoloji şirketi Vivo, yakın zamanda yeni akıllı telefonu Vivo V25 5G ile görücüye çıktı. Orta seviyede konumlandırabileceğimiz bu Android 13 işletim sistemi telefon, hem değişik renkler sunabilen arka yüzey tasarımı hem de ileriye yönelik bir yatırım olarak düşünebileceğimiz 5G özelliğiyle ön plana çıkıyor. Tabii dahası da var. Şimdi detaylara birlikte bakalım.

Vivo v25 5G, teknoloji severlere iki farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Bunlar, gün doğumu ışıltısı ve elmas siyahı. Bize deneyimleyebilmemiz için gün doğumu ışıltısı rengi geldi ve açıkçası ürünün asıl iddialı versiyonu da bu.

Cihazın parlak arka yüzeyi, ışık altında farklı renk tonları sunabiliyor ve ışıltılı detaylar ortaya çıkarıyor. Bu, parlak görsel detaylardan hoşlanan kullanıcıların hoşuna gidecektir. Öte yandan, cihazı avuçta kaymadan, daha sağlam tutuş hissiyatıyla kullanabilmek için kutuda gelen şeffaf kılıfı kullanmanızı öneriyoruz.

Ürünümüz, 7.79mm kalınlıkta ve 186 gram ağırlıkta. Bunları normal değerler olarak görebiliriz. Cihazı genellikle iki elde kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Tabii büyük ellere sahipseniz, belki de tek elde kullanım bile hoşunuza gidebilir. Eğer fırsatınız varsa, bir teknoloji mağazasına giderek ürünü deneyimlemeniz sizin için daha mantıklı olacaktır.

Vivo v25 5G, Type-C bağlantı noktasına sahip bir telefon. Bu sayede kolay veri aktarımı ve hızlı şarj mümkün oluyor. Ek olarak kutuda, 3.5mm kablolu kulaklık ve bir de Type-C dönüştürücü çıkıyor. Bu sayede isterseniz bu kulaklığı, isterseniz de favori kablolu kulaklığınızı kullanabilirsiniz.

Vivo v25 5G inceleme: Işıkta değişen renk tonları, hızlı şarj ve dahası

Telefonumuz 6.44 inç Amoled ekranla geliyor

Amoled ekranlar, günümüzde sıklıkla tercih edilen ve kaliteli görüntüleme yapabilen ekranlar arasında. FHD+ çözünürlük sunabilen ekran, aynı zamanda 90Hz ekran tazeleme değeri de sunuyor ve akıcı deneyimleri mümkün kılıyor. Dış mekân kullanımlarında da ekranın iyi bir parlaklık düzeyi sağladığını söyleyelim.

Ekran, kaygan bir yapıda ve yumuşak dokunuşlarla hızlıca hareket edebiliyorsunuz. Tabii bu tip bir ekran, oyunlarda da hızlı hareket edebilmeniz için avantajlı.

“Peki ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör var mı?” derseniz, “Evet, var” diyebiliriz. Bu özelliği aktifleştirmenizi öneriyoruz.

Vivo v25 5G, gücünü MediaTek Dimensity 900 işlemciden alıyor.

6nm olarak üretilen ve 5G bağlantı teknolojisini de sunan çipset, pek çok popüler oyunu rahatlıkla oynamanızın da önünü açıyor.

Bu çipsete 8GB RAM ve 256GB dahili depolama eşlik ediyor. İşletim sistemi tarafında da Android 13 var. Tüm bu detaylar, pek çok teknoloji sever için sevindirici diyebiliriz.
Karşılaştığım bir sorundan da bahsetmek istiyorum. Birkaç kez uygulama çalıştırırken arayüzün cevap vermediğini ve tepkisiz kaldığını gördüm. Bu sebeple de cihazı yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Telefon, Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu, HD grafikler ve akıcı detaylarla çalıştırabiliyor. Uzun süreli deneyimlerde aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadığımızı da söylemeliyiz.

“Peki telefonda stereo hoparlör sistemi var mı?” derseniz, “Maalesef, yer almıyor” diyebiliriz. Tek hoparlör kurulumuna yer verilmiş ve iç mekân kullanımında, sessiz ortamlarda fena bir performansı yok.

Vivo v25 5G inceleme: Işıkta değişen renk tonları, hızlı şarj ve dahası

Vivo v25 5G’nin arka tarafında üçlü kamera sistemi var: 64+8+2MP.

Bu dizilimde özellikle 64MP ana kamera dikkat çekiyor, ki bu kamerada OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliği de var. Böylece hareketli video ve fotoğraf çekimlerinizde de net detaylar elde edebilirsiniz.

Video tarafında 4K 30FPS ve 1080p 60FPS gibi seçeneklerin sunulduğunu da belirtelim. Üstelik bu video çekim detayları, 50MP değerdeki ön kamera için de geçerli. Gerçekten de çoğu orta seviye telefonda, ön kamerada bu tip detayları kolay kolay göremiyoruz.
Ürünün kameraları, özellikle gün ışığında tatmin edici sonuçlar verebiliyor

Wi-Fi 2.4/5GHz, Bluetooth 5.2 ve NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip olan telefon, 4500mAh pille geliyor ve tek şarj ile bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Ürün, aynı zamanda 44w hızlı şarj desteği sunuyor ve adaptörün kutuda geliyor olması da ayrıca bir avantaj sağlıyor.

Toparlamak gerekirse…

Vivo v25 5G, özellikle ışıltılı tasarım detaylarından hoşlanan kullanıcıların ilgisini çekecektir. Güzel bir ekranı, hızlı şarj destekli pili ve tatmin edici kamera kurulumları var. Tabii Android 13 işletim sistemi faktörünü de es geçmemek gerekli. Cihaz, orta seviyede tercih edilebilir telefonlar arasında yer alıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!