Wear OS 4 alacak cihazlar belli oldu

Samsung, akıllı saat satışlarında Apple ile arayı kapatıyor

Google’ın en son sürüm akıllı saat işletim sistemi olan Wear OS 4’ü ilk alacak cihazların hangileri olduğu netleşti.

Wear OS 4 alacak cihazlar belli oldu. Google, kısa bir süre önce en son akıllı saat işletim sistemi olan Wear OS 4‘ü duyurdu. 2023 Google I/O Konferansı’nın önemli gündem maddelerinden biri olan bu yeni sürüm, önceki versiyonuna kıyasla önemli pil ömrü iyileştirmeleri sunuyor. Kullanıcıların veri güvenliğini artırmak amacıyla veri yedekleme işlevselliği de sunan Wear OS 4, Google Pixel Watch 2 ve Galaxy Watch6 serisinde tanıtılması planlanıyor. Google ayrıca Android 14 işletim sisteminin bir önizlemesini de sundu.

t6 wer

Google’ın son üç yılda gerçekleştirdiği en son Wear OS güncellemesi olan Wear OS 4, çıkış tarihini gizli tutarak mevcut trendlere uyum sağlıyor. Google, bu güncellemeyi ilk olarak Pixel ve Galaxy modellerine sunacak. Beklentiler, Wear OS 4‘ün öncelikle Pixel Watch 2 ve Galaxy Watch 6 serisinde kullanılmaya başlanacağı yönünde.

Samsung, akıllı saat satışlarında Apple ile arayı kapatıyor

Wear OS 4 alacak cihazlar belli oldu

Google henüz Wear OS 4 için donanım gereksinimlerini açıklamadı. Ancak, yeni işletim sisteminin en yeni akıllı saat yonga setleriyle uyumlu olacağı düşünülüyor. Wear OS 4 güncellemesi, önceki sürümüne kıyasla geliştirilmiş bir pil ömrü sunuyor. Önemli bir yenilik olarak XML saat yüzü formatı eklendi. Bu yeni format, yürütülebilir kodları ortadan kaldırarak performans üzerindeki yükü azaltıyor. İşletim sistemi ayrıca, Apple’ın watchOS mimarisine benzer bir yedekleme özelliği sunuyor.

Samsung eski akıllı saatlere Galaxy Watch 4 özelliklerini getiriyor

Google Wear OS 4‘ün piyasaya sürülmesiyle birlikte Home uygulaması da güncellenmiş oldu. Bu, uyumlu akıllı saatlerin çalma ve diğer işlevleri kontrol etmesine imkan tanıyor. Ancak bu yeni özelliğin Wear OS 3 ve Wear OS 3.5 için mevcut olup olmayacağı hala belirsiz.

Facebook Messenger artık Apple Watch’ta olmayacak