OnePlus Watch 2 Resmen Tanıtıldı

OnePlus Watch 2

OnePlus merakla beklenen yeni akıllı saati OnePlus Watch 2’yi, şu sıralar Barselona’da düzenlenmekte olan MWC 2024’te resmi olarak tanıttı.

Şu sıralar Barselona’da düzenlenmekte olan Mobile World Congress 2024 (MWC 2024), teknoloji dünyası için önemli duyurulara sahne olmaya devam ediyor. Her gün pek çok yeni cihazın tanıtımına şahit olduğumuz fuarda tanıtılan ilgi çekici ürünlerden biri de OnePlus’ın yeni akıllı saati oldu. Son dönemde daha çok akıllı telefonlarıyla gündeme gelen Çinli teknoloji şirketi, yeni akıllı saati OnePlus Watch 2’yi resmi olarak tanıttı.

2021 yılında çıkan OnePlus Watch’un yakında piyasaya sürülecek olan halefi, Google Wear OS 4 işletim sistemini kullanıyor. OnePlus Watch 2, 1.43 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Akıllı saatin en dikkat çekici özelliği ise “Dual Engine Architecture”, yani “Çift Motorlu Yapı” modelini kullanıyor olması. Yani akıllı saatte iki farklı yonga seti ve iki farklı işletim sistemi bulunuyor. Akıllı saatin ana yonga seti Qualcomm’un Snapdragon W5 Gen 1. Bu yonga seti Wear OS4’ü çalıştırıyor. Akıllı saatin ikinci yonga seti ise BES2700. Bu yonga seti de daha düşük bir enerjide OS (RTOS) işletim sistemini çalıştırıyor.

OnePlus Watch 2 1 1

OnePlus Watch 2, Smart Mode aktifken gündelik kullanımda tek bir şarjla 100 saate kadar kullanılabiliyor. Akıllı saat 500 mAh’lık bir bataryaya sahip ki bu da Watch 2’yi piyasadaki en büyük bataryalı akıllı saatlerden biri yapıyor. Enerji tasarrufu odaklı Power Saver Mode’da ise akıllı saat tek bir şarjla 12 gün dayanıyor. Öte yandan akıllı saatte 7.5W VOOC hızlı şarj özelliğinin olması, bataryasının 60 dakika içerisinde tam olarak dolmasını sağlıyor. Dar vakitte şarj etmeniz gerekirse de akıllı saati sadece 10 dakika şarj ederek bir günlük kullanıma yetecek enerji seviyesine ulaşıyorsunuz.

Önsiparişe açılmış olan akıllı saatin Avrupa fiyatı 330 euro olarak açıklandı. Akıllı saat ABD’de ise 300 dolara raflardaki yerini alacak. Saatin satışları 4 Mart’ta başlayacak.

Apple Vision Pro 2 Yakın Zamanda Çıkmayacak