Tesla’nın rakibi büyük bir adıma hazırlanıyor!

Tesla, önemli bir davayı 1,5 milyon dolara çözdü

Elektrikli araç sektöründe pek çok farklı isim boy gösterirken, bu isimlerden biri olan NIO’nun hamleleri ses getirmeye devam ediyor.

Tesla’nın rakibi büyük bir adıma hazırlanıyor! NIO, tek bir şarjla 600 milin üzerinde menzil sunan 150 kWh bataryaya sahip yeni bir elektrikli araç (EV) çıkaracağının sinyallerini verdi. Yarı katı hâl batarya, büyük olasılıkla bir elektrikli SUV olan EC7’de tanıtılacak. Şirket, WeLion tarafından üretilen yarı katı hâl bataryasını kullanan üç farklı EV için düzenleyici onay başvurusunda bulundu.

Tesla, Autopilot Model S kazasıyla ilgili davayı kazandı

Yeni NIO EV modelleri ET5, ET7 ve EC7. ET5 ve ET7 sedan türünde araçlar iken EC7, performansa odaklı bir SUV. Bu üç aracın hepsi resmi olarak yarı katı hâl bataryaya dayalı 150 kWh güç paketlerine sahip. NIO’nun EC7 elektrikli SUV modelinin ise 2023 Haziran’ında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Tesla, 2024 yılına kadar 7.500 şarj istasyonu açacak

Tesla’nın rakibi büyük bir adıma hazırlanıyor!

NIO’nun premium SUV’si için kullanılacak olan yeni batarya paketi, hem pahalı hem de yüksek performanslı bir batarya. NIO, ilk olarak 150 kWh bataryanın üretimi için CATL ile görüştü ancak sonunda WeLion ile anlaşma sağladı. CATL, böyle bir batarya perspektifine pek sıcak bakmadı ve teklifi reddetti. Bu durum, böyle bir bataryanın daha önce hiç üretilmediği ve bunun için ağır bir AR-GE yatırımı yapılması gerektiği anlamına geliyordu. Ayrıca, düşük ticari geçerliliği olan bu projenin üretim araçlarına ve diğer yönlerine de ağır yatırımlar yapılması gerekiyordu.

Tesla 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını ucuza getirdi

WeLion, CATL’den çok daha küçük bir şirket olmasına rağmen, NIO ile birlikte ilk yarı katı hâl 150 kWh batarya paketinin geliştirilmesinde yer aldı. Bataryanın, yeni NIO modellerinde 1.000 km menzil sağlaması bekleniyor. Paket, hibrit bir sıvı-katı elektrolit kullanıyor ve ticari geçerliliği kanıtlandı. Ancak, bu yenilikçi yarı katı hâl yüksek performanslı batarya paketlerinin maliyetinin önemli bir talep oluşturup oluşturmayacağı henüz belirsiz. 150 kWh bataryanın maliyeti, raporlara göre ET5 sedanın maliyeti kadar. NIO, uzun yolculuklara çıkan müşteriler için bataryayı kiralama seçeneği sunmayı düşünüyor. Bu tür bir senaryoyu karşılamak için bir batarya değişim istasyonu ağına sahip. Tesla’nın rakibi büyük bir adıma hazırlanıyor!

Star Wars Jedi: Survivor’da yamadan sonra başka sorun çıktı