Linux işletim sistemi pazarı giderek büyüyor

Linux işletim sistemi pazarı

Birçok bağımsız çalışmanın yapılmasını sağlayan Linux işletim sistemi pazarı büyük bir gelişim gösteriyor. Linux pazarı, dünya çapında büyüme göstermesi ile tanınıyor. İşte bu işletim sistemi ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Linux’un oldukça çok sayıda kullanıcısı bulunuyor. Bu işletim sistemini kullanan kişilerin büyük kısmı da kurumlar ve firmalardan oluşuyor. Linux işletim sistemi, yeni yapılan bir araştırmaya göre dünya çapında pazarını büyütme konusunda ısrarcı. Ortaya çıkan araştırmalar sonucunda 150 sayfalık raporda Linux’un rakiplerine karşı avantajları, dezavantajları, pazardaki konumu ve pazar payındaki değişimler göz önünde bulunduruldu.

Linux işletim sistemi yoğun talep görüyor

Bu işletim sistemi, şu anda dünya üzerindeki ithalat ve ihracat düzenlemelerinden her an etkilenebilecek potansiyelde olsa bile, küresel anlamda pazarını büyütmeyi başarıyor. 

Linux işletim sistemi pazarı buyuyor

Raporda ortaya çıkan Linux kullanıcısı şirketler profilleri, finans, ürün portfolyosu, yatırım planlaması gibi alanlarda ortaya döküldü. Ayrıca şirketlerin pazarlama ve işletme stratejileri de rapordaki önemini korudu. Bu işletim sistemi ile ilgili çalışma yürütülürken, ek detaylara da büyük önem gösterildi.

Yapılan çalışmaları göre; Linux’un küresel anlamdaki rakipleri IBM, Ubuntu Linux, Linux Mint, Elementary OS, openSUSE, Fedora Linux, Arch Linux, Debian, Manjaro gibi gibi şirketler olarak belirlendi. Gelecek 5 yıl için beklenen büyüme rakamları ise saklı tutuldu. Sizce bu işletim sisteminin pazar payı artmaya müsait mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Linux 5.6 güncellemesi test sürümü olarak yayınlandı


Yorumlar kapatıldı.