watchOS 7 Public Beta nihayet yayınlandı!

watchOS 7 Public Beta

Apple Watch için watchOS 7 Public Beta güncellemesi çok geç de olsa yayınlandı. Peki güncellemeyi nasıl yükleyeceksiniz?

WWDC 20 etkinliğinde tanıtılan watchOS 7 güncellemesinin testleri geliştiriciler üzerinde test edilmeye başlanmıştı. Önce iOS ve iPadOS daha sonra tvOS ve macOS için Public Beta güncellemelerini sunan Apple, watchOS 7 Public Beta için elini ağırdan almıştı. Cupertinolu teknoloji devi bugün sürpriz bir şekilde Apple Watch sahiplerinin yükleyebileceği watchOS 7 Public Beta’yı indirime sundu.

macOS Big Sur Public Beta yayınlandı!

Bir dizi yenilik ile gelen watchOS 7 güncellemesi ile birlikte uyku takibi yapabilmek artık mümkün. Eğer Eylül ayındaki final sürümü beklemeden şimdiden yenilikleri kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek Public Beta’yı yükleyebilirsiniz. Ancak Public Beta’dan geri dönüşün olmadığını ve sadece iOS 14 yüklü cihazlara yüklenebildiğini belirtelim. Yani Final sürümü çıkana kadar bu sürümde kalmak zorundasınız.

watchOS 7 Public Beta nasıl yüklenir?

  1. Adım: iPhone’unuz üzerinden buradaki linke tıkladıktan sonra; Sign In bölümünden Apple ID’niz ile giriş yapın.
  2. Adım: Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan Enroll Your Devices seçeneğine tıklayın.
  3. Adım: Enroll Your Devices ekranında “Download Profile” seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğe tıklayın ve profili iPhone’unuza yükleyin. Profil yüklendikten sonra Apple Watch kapanıp açılacaktır.
  4. Adım: Apple Watch açıldıktan sonra; iPhone>Watch>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

watchOS 7 ile gelen yenilikler

Kadranlar, Apple Watch deneyiminin merkezinde yer alıyor ve kullanıcıların önemli bilgileri bir bakışta görebilmesini ve Apple Watch’larını kişiselleştirebilmelerini sağlıyor. watchOS 7, yeni ebeveynden sörf meraklısına, tenisçiden fotoğrafçıya kadar herkesin kadranı kendi etkinliklerine veya yaşam tarzına uyacak şekilde yapılandırmasını sağlayan benzersiz kombinasyonları keşfetmenin ve paylaşmanın yeni yollarını sunuyor.

watchOS 7 Public Beta

Apple Watch, watchOS 7 ile kullanıcıların istedikleri kadar uyuyabilmelerine, zamanında yatmalarına ve uyku hedeflerine ulaşmak için bir uyku öncesi rutini oluşturmalarına yardımcı olan değerli araçlarla uykuya bütünsel bir açıdan yaklaşan uyku takibi özelliklerine sahip.

Uyku takibi yapmak mümkün!

Apple Watch, ivmeölçer aracılığıyla uyku sırasındaki solunuma işaret eden mikro hareketleri algılayarak kullanıcının ne zaman uykuda olduğunu ve her gece ne kadar uyuduğunu akıllı bir şekilde kaydediyor. Kullanıcı, sabah olduğunda gece nasıl uyuduğunun uyku ve uyanıklık dönemlerini de içeren bir görselleştirmesini görebiliyor. Ayrıca haftalık uyku trendlerini gösteren bir grafik de sunuluyor.

Ellerinizi yıkamayı unutmayın!

Ellerin en az 20 saniye boyunca iyice yıkanması hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olabiliyor. Apple Watch, giyilebilir aygıtlarda türünün ilk örneği bir inovasyon olarak hareket sensörleri, mikrofon ve aygıt üzerindeki yapay öğrenme teknolojilerinden yararlanarak el yıkama hareketleri ve seslerini otomatik olarak algılıyor.

Antrenman uygulaması Apple Watch’taki en popüler uygulamalardan biri ve watchOS 7 ile birlikte bu uygulamaya güçlü kalp atış hızı ve özel olarak geliştirilmiş hareket algoritmalarıyla desteklenen dört heyecan verici yeni egzersiz türü ekleniyor. Core Training, Dans, Functional Strength Training ve Soğuma.

Bisiklet için yol tarifleri şimdi doğrudan bileğinizde sunuluyor ve bu da bisikletle bir yere giderken daha da fazla kullanım kolaylığı sağlıyor.

Kullanıcı dik yokuşlar içermeyen, varış noktasına en hızlı ulaştıran veya en dolambaçsız yoldan götüren rotayı seçebiliyor. Müşteriler şimdi birçok dilde bileklerinden çeviri almak için Siri’yi kullanabiliyor.

Mesajlar ve diğer içerikler dikte edilirken daha fazla hız ve güvenilirlik sağlamak için dikteler Neural Engine’in gücü ile aygıt üzerinde işleniyor. Ayrıca Apple Watch şimdi Siri ile Mesajları Seslendir özelliğini de destekliyor. Kestirmeler uygulaması şimdi bir komplikasyon olarak Apple Watch’ta da sunuluyor.

Geliştiriciler SwiftUI ile grafik komplikasyonlar oluşturabiliyor ve Xcode Previews gibi yeni geliştirici araçları işlerini daha da kolaylaştırıyor.

Özgün özellikler için yeni komplikasyonlar ekleniyor. Bunlar Kamera Kumandası, Uyku ve Kestirmeler.

Sağlık uygulamasındaki yeni Mobility Metrics (Hareket Metrikleri) şunları içeriyor. Düşük aralıklı kardiyo fitness, yürüme hızı, merdiven inme hızı, merdiven.çıkma hızı, altı dakikalık yürüme mesafesi, çift destek süresi, adım uzunluğu ve asimetri.

Bu metrikler klinik topluluğu için yaşlanmakta olan hastaların ne derecede güvenli ve kolay bir şekilde hareket edebildiğinin izlenmesi açısından önem taşıyor.

Tipik olarak yalnızca laboratuvar ortamında ölçülen bu metrikler Apple Watch ve iPhone ile benzersiz bir şekilde ölçülebiliyor ve kas-iskelet.sistemi sağlığı şirketi olan Zimmer Biomet gibi geliştiriciler tarafından hasta bakımında ve mymobility gibi yönetim araçlarında kullanılabiliyor.