VW Polo 1.0 Trendline, Otomobil Dünyasını Sarsacak!

VW Polo 6

Hepimiz otomobil seçerken genelde duygularımızla hareket ediyoruz. En güzelini, en donanımlısını, en güçlüsünü almaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki araçların satış detayları bize bunu gösteriyor. Aldığımız donanımları ne kadar kullanıyoruz veya güçlü motorların güçlerini yasal hız limitleri olan yollarda ne kadar kullanma şansımız var bunu her zaman sorguluyoruz. VW Polo, pek çok fikri değiştirecek türden.

Polo’nun 1.0’lık versiyonu çoğunlukla şehir içinde araç kullanan, güvenlikle beraber kullanım maliyetlerini önemseyen kişiler için hazırlanmış. Yeni Polo’nun gösterge tablosu ve direksiyonu abisi Golf’ten alınmış. Yol bilgisayarı kısmında daha basit bir versiyon kullanılmış.

Ön konsoldaki bilgi ve eğlence ekranı da yine Golf’ten tanıdığımız bir donanım olarak gözümüze çarpıyor. SD kart ve AUX girişlerine sahip bu ekranın kullanımı da oldukça kolay. Araçla ilgili de üç farklı yakıt değerini size sunuyor.

Uzun süreli, yakıt alındıktan sonra ve başlangıçtan itibaren. Yakıt tüketimini takip etmek isteyen sürücüler için faydalı bir özellik. Araçta manuel bir havalandırma sistemi mevcut. Basit düğmelerle kullanımı da kolay. Aracın sürüş pozisyonu biraz yüksek. Gerekli ayarlar sürücü için mevcut. Malzeme ve işçilik kalitesi VW gurubunda alışık olduğumuzdan biraz düşük.

2014 volkswagen polo

 

Ekonomik kaygılar devreye girdiğinde bu da doğal olarak aracın her yerine yansıyor. Örneğin arka koltukların bagaja bakan kısımlarında herhangi bir kaplama kullanılmamış

Gelelim bu araçtan en önemli beklentimiz olan motoruna. 999 cc’lik 3 silindirli motor 6200 d/d’ da 75 HP güç, 3000-4300 d/d arasında 95 nm tork üretiyor. Bu motor 5 ileri manuel bir şanzımanla kombine edilmiş.

Aracın ağırlığı ise 1050 kg.

Motor ve şanzımanın ayarları sayesinde çok dik yokuşlar hariç araç bize yeterli performans verdiğini söyleyelim. Motor gücünün tam kapsamıyla verildiği 6200 d/d’ya çıkmadan araç yeterli gücü elde ediyor.

VW güvenlik anlamında geç olsa da Polo’da da ESP’yi standart olarak sunmaya başladı. Bununla beraber diğer elektronik yardımcılar ABS, MSR, EDL, ASR, HBA, Hill Hold ile Multi-collision brake adı verilen otomatik olarak devreye giren bir  fren sistemini de standart olarak Polo ilealınıyor. Bunun yanında opsiyonel olarak yorgunluk tespit sistemi ve ön bölge asistanı edinilebiliyor.

39.500 TL etiketle satılan Polo 1.0 Trendline şehir içinde araç kullanan, güvenlik donanımları olsun gerisi önemli değil diyen sürücüler için tüm masrafları üst üste koyduğunuzda ekonomik kullanım maliyetlerine sahip bir alternatif olabilir.

Microsoft Kinect’i Tek Satacak