Yeni Porsche Cayman Ortaya Çıktı!

Porsche Cayman Black Back 1

Spor otomobil veya performans otomobili denildiği zaman akla ilk gelen markalardan birisi hiç kuşkusuz Porsche olacaktır. Almanya’nın bu prestijli otomobil üreticisi, son yıllarda model gamını çeşitlendirse de her yeni modelle performans tutkunlarını etkilemeyi sürdürüyor. Porsche ailesinde kendisine özgü tasarımıyla farklı bir yere sahip Cayman yeni nesliyle ortaya çıktı.

Ana hatlarıyla Boxster ile aynı hatlara sahip araç, kardeşinden metal tavanıyla ayrılıyor. Üçüncü jenerasyonuyla karşımıza çıkan Cayman, Porsche markasının geçmişten gelen tasarım imzasını, modern bir yorumla geleceğe taşıyor.

Aracın önde karakteristik far bloğu, gösterişli ön tampon, profilden kusursuz bir spor otomobil çizgisi ve kaslı arka çamurlukların önündeki geniş hava girişleri, büyük stop lambalarının ortasından geçerek, arka bölümü baştan başa geçen krom çıta ve hız arttıkça açılan spoyler, Cayman’in öne çıkan tasarım öğeleri arasında sayılabilir.

Çift kişilik bu spor otomobil üçüncü nesiliyle daha da güç kazanırken, gövde ağırlığı ise düşürülmüş ve ortaya daha performanslı ve çok daha heyecan veren bir sürüş keyfi çıkartılmış. Kısaca özetleyecek olursak, Porsche Cayman’in kalbine tüm dünyada büyük üne kavuşan 6 silindirli boxer motor yerleştirilmiş. Geliştirilen motorun gücü 10 HP artışla 275 HP’ye yükseltilirken, 2.9 litrelik motor hacmi ise 2.7 litreye düşürülebilmiş. Ortada bulunan motor konumu itibariyle herhangi bir güç kaybı yaşanmaksızın bu arkadan itişli spor otomobilde tüm gücü arkaya iletebiliyor ve bu da üst düzey bir sürüş keyfi yaşamınızın temelini oluşturuyor.

Aracın hacmi düşmesine rağmen gücünü arttıran motoruyla birlikte gövde üzerinde de performans odaklı çalışmalar yürüten mühendisler, yüzde 44’ü alüminyum malzemeyle oluşturulan gövdenin ağırlığını, bir önceki versiyona göre 30 kg. daha azaltmayı başarmışlar. Hafifleyen gövde de güçlü motorla birleşince ortaya gerçek anlamda bir adrenalin makinesi çıkmış.

p10 0031 a5 opta

Normal modda 100 kilometrede 7.7 litre yakıt ortalaması yakalayabileceğiniz araçta Sport Plus modunda ise bu oran 10 litrenin üzerine çıkabiliyor. Kendisini kanıtlamış 7 ileri kademeli PDK şanzıman için söyleyecek söz yok.

Genel olarak çok fazla teknolojik detaya boğulmayan ön panel ve iç mekan tasarımı başarılı ve spor bir otomobiliçin size ideal oturma pozisyonu sunuyor. Ele iyi oturan hassas bir direksiyon ve Bose müzik sistemi de cabası. Sadece motor sesini duymak ise paha biçilemez.

Microsoft Kinect’i Tek Satacak