Yeni Volkswagen Polo reklamı yasaklandı!

Volkswagen Polo

Alman otomotiv devi Volkswagen’in kompakt hatchback modeli Volkswagen Polo için yayınlanan reklam İngiltere’nin reklam düzenleyicisi olan Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından yasaklandı. İşte detaylar.

Volkswagen Polo, 1975 yılından beri Alman otomotiv devinin kompakt hatchback segmentinde tutulan bir model oldu. Yenilenen Polo altıncı nesil modeli ile geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yola çıktı. Çıktığı günden bu yana satışları oldukça iyi giden Polo, halen birçok ülkede televizyon reklamlarına konu oluyor. Ancak marka geçtiğimiz günlerde İngiltere’den gelen reklam şoku ile neye uğradığın şaşırdı.

İngiletere’de televizyonlarındaki reklamları denetlemekle sorumlu olan Reklam Standartları Kurumu (ASA), yeni Volkswagen Polo reklamını yayından kaldırdı ve yasakladı. Çünkü yeni Polo’nun güvenlik sistemlerini konu alan reklam, ülke genelinde gelen altı kişi tarafından şikayet edildi. Şikayetlerin temel sebebi ise reklamın sorumsuz sürüşü teşvik etmesi olarak açıklandı.

Reklam Standartları Kurumu, yeni Volkswagen Polo’nun güvenlik özelliklerinin abartıldığını söyledi

ASA reklamın yasaklanmasında birden fazla etkenin rol oynadığını açıkladı. Öte yandan gelişmiş güvenlik sistemlerine olan bağımlılığın ve aracın güvenlik özelliklerinin abartıldığını ve reklamın genel olarak sorumsuz bir sürüşü teşvik ettiğini belirtti.

Reklamın kaldırılmasından sonra konu ile ilgili açıklamada bulunan Volkswagen ise ASA’nın reklamın tehlikeli, rekabetçi, düşüncesiz ve sorumsuz sürüşü teşvik ettiği iddialarını kesin olarak reddetti. Alman üretici reklamdaki Volkswagen Polo sürücüsünün abartılı davranışlarını komik, sürücüyü beceriksiz ve şansız, durumu ise kazalara açık olarak nitelendirdi.

Sekizinci Nesil Volkswagen Golf 2019’un son çeyreğinde yola çıkacak!