Volkswagen, yüz binlerce VW ve SEAT otomobili geri çağırdı!

Volkswagen AG

Alman otomotiv devi Volkswagen AG, Volkswagen ve İspanyol alt kuruluşu SEAT’a ait 411.000 aracı geri çağırdı. Araçların geri çağrılma sebebi ise arka koltuklarda yer alan emniyet kemerlerinin hatalı olması olarak açıklandı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, geçtiğimiz Cuma yaptığı açıklamada arka emniyet kemeri probleminden yaklaşık 220.000 yeni Volkswagen Polo ve toplamda 191.000 SEAT Ibiza ve Arona modelinin etkilendiğini söyledi. Yaşanan bu teknik sorun ile araç hareket halindeyken ani bir şerit değiştirme esnasında arka yolcu emniyet kemerleri bir anda serbest kalıyor. Bu durumda herhangi bir kaza anında emniyet kemerinin işlevini yerine getirip getirmeyeceği şüpheli.

Volkswagen AG: Bizim için temel öncelik güvenliktir

Alman üretici yaptığı açıklamada “Volkswagen için temel öncelik güvenliktir. Meydana gelen bu teknik soruna bir çözüm geliştirdik. Yaşanabilecek aksilikleri önlemek için yeni bir kemer kilitleme kiti tasarladık” dedi.

Hatalı olan VW Polo, SEAT Ibıza ve Arona modellerinin servislere çağrımı ve parça değişimi ücretsiz olarak yapılacak. Alman üretici, müşterilerine otomobilleri tamir edilene kadar aracın arka koltuklarını kullanmamalarını tavsiye etti.

Volkswagen AG

BMW’den elektrikli MINI Cooper!