Volkswagen Passat şanzıman değiştirecek!

Volkswagen Passat

Alman otomotiv devi Volkswagen, Avrupa’nın en sevilen büyük aile otomobili Volkswagen Passat için manuel şanzıman değişikliği yapılacağını açıklandı. İşte detaylar.

Avrupa’nın birinci ve dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi konumunda olan Volkswagen Group; 2015‘te patlak veren “Dieselgate Skandalı” ile otomotiv endüstrisindeki tümden sarsılan imajını değiştirmek için mümkün ve faydalı olan her şeyi deniyor. Şirket bu yolda CO2 emisyonlarından elektrikli otomobillere kadar birçok konuda “Daha iyi ne yapabiliriz?” sorusu üzerinde ciddi bir mesai harcıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve hemen yapılması planlanan manuel şanzıman revizyonu ise bu çevreci yaklaşımın bir parçası.

Volkswagen Passat için daha verimli bir manuel şanzıman!

Wolfsburg merkezli otomobil üreticisi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Passat için yeni nesil bir manuel şanzıman geliştirdiğini duyurdu. Golf’ten ile birlikte markanın iki amiral gemisinden biri olarak bilinen Volkswagen Passat için yapılan bu beklenmedik yeniliğin tamamıyla CO2 emisyon tasarrufu ile alakalı olduğu özellikle belirtildi.

Yeni Volkswagen Golf Şubat 2020’de piyasaya sürülecek!

MQ281 koduyla Volkswagen Group mühendisleri tarafından geliştirilen yeni manuel şanzıman ile motor-şanzıman kombinasyonuna bağlı olarak VW otomobillerde km başına 5 gr kadar CO2 emisyon tasarrufu planlanıyor.

Alman otomotiv grubunda güç aktarma organlarının geliştirilmesi ve üretilmesinden sorumlu Helmut Göbbels, son teknoloji ürünü bu yeni nesil şanzıman ile ilgili “MQ281 ile hala pazarda ciddi bir paya sahip olan manuel şanzıman talebini güvenilir bir şekilde karşılanacak. O, mükemmel verimlilik ve güvenilirlik sağlamak için tasarlandı” şeklinde iddialı bir açıklamada bulundu.

Volkswagen Passat

Mevcut MQ250 ve MQ350 üretim kodlu şanzımanların yerini alacak olan MQ281; 200 Nm ila 340 Nm tork‘u optimum verim ile neredeyse hiç kayıp olmadan tekerleklere başarıyla iletebiliyor. Hatta büyük tekerlekli ağır SUV modellerinde bile “düşük motor devri-yüksek vites” ilkesi ile kayda değer bir yakıt tasarrufu sağladığı söyleniyor.

Son olarak; ilk etapta makyajlanan Passat ile (120 beygir ila 190 beygir güce sahip tüm geleneksel benzinli/dizel motor seçeneklerinde ve 220 beygir gücündeki GTE plug-in hybrid versiyonda) piyasaya sunulacak olan MQ250‘in ilerleyen dönemde Volkswagen Group‘a ait hemen hemen tüm modellerde kullanılacağını belirtelim.