Volvo elektrikli otomobil konusunda iddialı

Volvo Recharge fütüristik tasarımı

Dünyanın en önemli otomotiv markalarından biri olan Volvo, yaptığı yatırımlarla elektrikli araç markası olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Volvo elektrikli otomobil konusunda iddialı! Volvo denildiği zaman akla gelen ilk şey hiç kuşkusuz sağlamlık ve güven hissiyatıdır. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, önlenemez bir “Volvo-Sağlam Araç” düşüncesi yayılmaya başladı. Tabi şirketin bugüne kadar ürettiği araçların bu düşüncenin aksini gösteren herhangi bir yönünün olmaması da bu algıyı destekledi. Hatta bu algı öylesine yerleşti ki, birçok insan Volvo’nun uzun yıllardır Çinli otomotiv devi Geely tarafından üretildiğini bile bilmiyordur.

Volvo elektrikli otomobil

İşte otomobil tutkunlarının akıllarında böylesi bir yere sahip olan otomotiv devi, yeni yol haritasını iyiden iyiye netleştirdi. Buna göre şirket, 2030 yılından itibaren sadece tamamen elektrikle çalışan araç üretecek. Bir başka ifade ile, 2030 yılından itibaren Volva içten yanmalı motor teknolojisini tamamen terk edecek. Tabi şirketin bu planlarını uygulayabilmesi için gerekli yatırımları yapması da gerekiyor.

Volvo elektrikli otomobil

Volvo elektrikli otomobil konusunda iddialı

Bu kapsamda harekete geçen Volvo, adını “5 dakikalık şarjla 160km yol alabilen pil” sloganıyla duyuran İsrailli StoreDot firmasına yatırım yaptığını duyurdu. Bu yatırım, Volvo’nun elektrikli araç stratejisi için nokta atışı olarak görülüyor çünkü StoreDot bu konuda uzman bir firma.

Volvo elektrikli otomobil

Öyle ki firma daha önce yaptığı açıklamalarda, geliştirdiği yeni nesil bataryaların 5 dakikalık bir şarjla 160 kilometreye varan uzunlukta yolculuk yapabileceğini ancak bu bataryaların ancak 2025 yılında piyasaya sürülebileceğini belirtmişti. Ancak Volvo’nun bu yatırımının tüm planları değiştirdiği ve gelişim sürecinin en az 1 yıl öne çekilebileceği konuşuluyor. Eğer bu tahminler doğruysa, 2024 yılından itibaren Volvo araçlarında StoreDot tarafından üretilen bataryaları görebiliriz.

Ekran kartı fiyatları dünya genelinde düşüyor