Ekran kartı fiyatları dünya genelinde düşüyor

Ekran kartı fiyatları

Uzun bir süre artış eğilimi içerisinde olan ekran kartı fiyatları, sonunda yönünü aşağı doğru çevirdi.

Ekran kartı fiyatları dünya genelinde düşüyor. Oyuncular için özellikle 2019’un sonlarından itibaren kabus gibi bir dönem başlamıştı. Tabi 2019 yılının sonlarını neyin özel kıldığını çok iyi biliyoruz: COVID-19. Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle, yavaş yavaş dünya genelinde birçok ülkede yarı iletken madde üretimi ya azalmış ya durmuş bundan da başta teknoloji ürünleri olmak üzere birçok sektör olumsuz etkilenmişti.

Ekran kartı fiyatları

Oyuncuları ilgilendiren en önemli ekipman olan ekran kartları da, yine 2020 yılının ortalarından itibaren ciddi bir şekilde zamlanmaya başladı ve bu süreç 2021 yılının sonuna kadar devam etti. Ancak artık güzel haberler vermenin vakti geldi.

Ekran kartı fiyatları dünya genelinde düşüyor

Ekran kartı fiyatları

Bir süredir gerek ülkemizde gerekse de dünya genelinde COVID-19’un etkilerini kaybetmeye başladığı bir gerçek. Neredeyse hayatımızın 3 yılına kabus gibi çöken bu salgın hastalık, piyasanın da dengesini fena halde bozmuştu. Ancak gelen yeni veriler, birçok sektörün doğal durumuna dönmeye başladığını gösteriyor ki buna ekran kartları da dahil.

Ocak ayından bu yana düzenli olarak fiyat konusunda bir düşüş eğilimi içerisinde olan ekran kartlarında bu süreç, Nisan ayı itibariyle de devam ediyor. Gerek AMD gerekse nVidia markalı ekran kartlarına baktığımız zaman, bu ekipmanların fiyatlarında çok ciddi düşüşlerin yaşandığını görebiliyoruz.

Ekran kartı fiyatları

Öyle ki, bir dönem ekran kartlarının çıkış fiyatı ile satış fiyatı arasındaki fark %90’lara dayanmış. Ancak son günlerde gelen indirimlerle birlikte bu farkın %10 seviyelerine kadar düştüğü görülüyor. Otoritelerin tahmini ise, bir veya maksimum iki ay içerisinde ekran kartlarının satış fiyatları yeniden çıkış fiyatı seviyelerine geri dönecek. Peki aynı durum ülkemiz için de geçerli olur mu? İşte bunu söylemek biraz güç.

Netflix ve Exploding Kittens yeni ortaklığını duyurdu