Volkswagen ve SEAT hatalı otomobilleri satmaya devam ediyor!

Volkswagen

Alman otomotiv devi VW Group’a ait Volkswagen ve SEAT markalarının bazı modellerinde geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkan emniyet kemeri hatasının tam olarak düzeltilmediği iddia ediliyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Finlandiyalı bir otomotiv dergisi olan Tekniikan Maailma tarafından yapılan testler sonucu tespit edilen hata ilk olarak SEAT Arona’da ortaya çıktı.Daha sonra VW Group’ait MQB platformunu temel alan 2018 model yılına ait Volkswagen Polo ve SEAT Ibiza modelleri ile devam etti. Derginin hatayı Volkswagen Group’a bildirilmesinden sonra Alman üretici detaylı bir araştırma yaptı ve belirtilen modellerdeki teknik hatayı kabul etti.

Gözden kaçan büyük hata aracın arka orta koltuk emniyet kemerinde yer alıyor. Araçta beş kişi varken ve arka sol koltuk dahil tüm koltuklar kullanıldığında açığa çıkabilecek bu hata ile arka orta koltuktaki emniyet kemeri aniden açılabiliyor. İşin kötüsü bu durum yüksek süratlerdeki ani şerit değişimi sırasında yaşanabilir.

Mayıs ayında hükümet kuruluşlarının devreye girmesi ile hatalı araçların geri çağrılması gündeme geldi. Volkswagen Group bununla birlikte hatalı kemer kilitleme tertibatını yeniden tasarladı. Araçları etkilenen müşterilere ise hatalı kemer kilitleme donanımı yenisi ile değiştirilene kadar orta koltuğu kullanmamalarını önerdi.

Volkswagen Group’a göre hata son derece düşük bir risk taşıyor ve sadece istisnai durumlarda ortaya çıkabilir.

Şimdilerde ortaya çıkan iddialara göre ise Volkswagen ve SEAT potansiyel olarak tehlike arz eden emniyet kemerlerine sahip Polo, Ibiza ve Arona modellerini satmaya devam ediyor. Emniyet kemerleri üzerinde geçici bir düzeltme uygulanan bu modellerde geçici bir yama parçası ile emniyet kemerinin aniden açılma olasılığı minimuma indirilmiş. Satılan araçlar müşterilere arka koltukta üç kişi taşınmaması konusunda uyarıda bulunduktan sonra bir feragatname imzalatılarak satılıyor.

VW Group, aslında kalıcı bir düzeltme içeren yeni bir emniyet kemeri tasarladı. Ancak nedense Kasım ayına kadar satışa sunmayı planlamıyor.

İsviçre’den Alman otomotiv devlerine büyük yasak!

Volkswagen