Volkswagen dünya çapında 350.000 Polo’yu geri çağıracak!

Volkswagen

Alman otomotiv devi Volkswagen önümüzdeki günlerde el frenlerini kontrol etmek için dünya çapında 350.000 VW Polo otomobili servislere geri çağıracak. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’daki bazı Volkswagen Polo modellerinde dünya çapında yüz binlerce aracı etkileyebilecek bir hata tespit edildi. Almanya’da birden fazla modelde tespit edilen bu hata araçların belki de en hayati sistemlerinden biri olan el fren sisteminde yer alıyor. Bu nedenle Volkswagen bu hatadan etkilenen araçların her birini tek tek servislere geri çağırıp el freni sistemlerini büyük bir titizlikle kontrol etmek durumunda.

Yüz binlerce aracı etkileyen bu hataya ilk olarak Alman haftalık ticaret dergisi “kfz-betrieb” işaret etti. Geçtiğimiz Salı günü şirketin merkezi olan Wolfsburg’ta açıklama yapan VW sözcüsü ise söz konusu hatayı doğruladı.

Hatadan 2018 ve 2019 model yıllarına ait 350.000 Volkswagen Polo etkilendi!

Almanya’da 65.000, dünya çapında ise yaklaşık 350.000 aracın etkilendiği bu hata 2018 ve 2019 modeller yıllarına ait VW Polo modellerini kapsıyor. Araçların arka tekerleklerdeki tambur frenlerinden etkilendiği biliniyor. Bu durumda hata tüm 2018 ve 2019 Polo modellerini etkilemiyor diyebiliriz. Çünkü Volkswagen bu modelde sadece 95 beygir ve düşük güç çıkışlarına sahip versiyonları tamburlu ya da kampanalı dediğimiz frenlerle donatıyor. 115 beygirlik versiyonlarda ise disk frenleri kullanıyor.

Sonuç olarak yakın zamanda 350.00 VW Polo servislerin yolunu tutacak. Servisler ise gönüllü olarak gerçekleştirilen bu geri çağırma işleminde ücretsiz olarak el fren kolu mekanizması ve balatalar dahil tüm el fren sistemi bileşenlerini kontrol edecek ve gerekli ayarı, tamiratı ve belki de değişimi yapacak.

Ülkemizde 2018 ve 2019 model yılları ile satılan Polo modellerinin bu hatadan etkilenip etkilenmediği ise henüz bilinmiyor. Ancak yukarıda belirtilen model yıllarında ve özelliklerinde bir VW Polo’ya sahipseniz telaşlanmanıza gerek yok. Aracınızla ilgili herhangi bir sorunun fark edilmesi durumunda Volkswagen Türkiye size en kısa zamanda sizlere ulaşacaktır.

Volvo 167.000 XC60’ı daha geri çağıracak!

Volkswagen