Audi PB18 e-tron Concept gözler önüne çıktı!

Audi PB18 e-tron Concept

Alman otomotiv devi elektrikli yarış otomobili Audi PB18 e-tron Concept’i geçtiğimiz gün Pebble Beach Concours D’Elegance 2018’de tanıttı. İşte detaylar.

Öncelikle Audi PB18 e-tron Concept’in bir üretim aracı olmadığını belirtelim. Markanın bir konsept ürünü olan bu elektrikli spor otomobili seri üretime sokma gibi bir planı yok. Ancak araçta kullanılan tasarım unsurları ve entegre teknolojiler ilerleyen yıllarda markanın diğer modellerinde kullanılabilir.

Audi PB18 e-tron Concept hareketli bir sürücü koltuğa sahip!

PB18 e-tron bir dizi yeni özelliğe sahip ancak en ilginç özellik aracın kokpitinde yer alıyor diyebiliriz. Markanın yeni nesil elektrikli yarış otomobilinde sürücü koltuğu yanal hareket yeteneği sayesinde kokpitin ortasına konumlandırabilecek. Alman üretici bu hareketli koltukla sürücüye Audi R18 gibi yarış otomobillerindeki imkanları sunmayı amaçladığı görülüyor.Audi PB18 e-tron Concept ile sürücülere yarış deneyimi sunmak isteyen Audi, aracın kokpitini sürücü merkezli geliştirdi.

Öte yandan 4.53 m uzunluğa, 2 m genişliğe, 1.15 m yüksekliğe ve 2.70 m dingil mesafesine sahip olan PB18 e-tron geleneksel bir spor otomobil ile benzer ölçülere sahip. Ayrıca 1.550 kg’dan daha hafif olan PB18 e-tron’un gövdesi ağırlıklı olarak alüminyum, karbon fiber ve çeşitli kompozit malzemelerden oluşuyor. Hafif yapısı ve gelişmiş aerodinamik özellikleriyle yüksek downforce kuvvetine sahip olan PB18 e-tron pist odaklı bir spor otomobil olma özelliği taşıyor.

Biri ön tarafta (150 kW) diğer ikisi (350 kW) arka tarafta yer alan üç farklı elektrik motoru ile donatılan PB18 e-tron, 500 kW güç çıkışı ile standart olarak gelecek. Ancak bir dizi opsiyonel yükseltme ile bu rakam 570 kW’a kadar çıkarılabilir. Öte yandan 95 kWh’lık bir katı hal bataryası ile beslenen Audi PB18 e-tron, Audi Kablosuz Şarj (AWC) sistemiyle 15 dakika içinde şarj edilebilir ve tek bir şarjla 500 km yol yapabilir.

Bugatti Divo resmen ortaya çıktı!

Audi PB18 e-tron Concept