Volkswagen uçan araç dört yolcu taşıyabiliyor

Volkswagen uçan araç

Volkswagen, dört yolcu taşıyarak şehir içinde seyahat edebilen elektrikli uçan araç projesinin ilk prototipini tanıttı.

Birkaç yıl öncesine kadar sadece bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz uçan arabalar bugün gerçeğe dönüşmeye çok yakınlar. Bugün pek çok şirket, özellikle şehir içi toplu taşımada kullanılacak uçan araç projeleri üzerinde çalışıyor. Üstelik bunlardan bazıları gerekli izinleri alıp araçlarını şehir içinde test etmeye başlayacak kadar da ilerlemiş durumdalar. Geldiğimiz bu noktada, bu araçları şehirlerde görmeye başlamamız sadece birkaç yıl uzakta gibi görünüyor.

Uçan araç hayalini gerçeğe dönüştürmek için yatırım yapan şirketler arasında Volkswagen de yer alıyor. Şirketin uçan araç projesi üzerinde çalışan Doğu Asya’daki departmanı VW Group China, ya da kısa VGC, uçan aracı için hazırladığı prototipi tanıttı. eVTOL adını taşıyan bu araç, aynı anda dört yolcu taşıyabiliyor. Hatta bu yolculara ek olarak çok ağır olmamak kaydıyla bagajlarını da alabiliyor.

Volkswagen ucan arac 3

VGC, siyah ve altın çizgili deseni sebebiyle, uçan araba prototipine “Uçan Kaplan” lakabını taktı. Şirket, Uçan Kaplan’ı şehir içinde uçurabilmek için hem yazılım tarafında hem de AR-GE tarafında çalışmalarını hızlandırmış durumda. Volkwagen uçan araba projesini önümüzdeki birkaç yıl içinde hayata geçirmeyi umuyor. Benzer projelerde olduğu gibi eVTOL’un da şehir içi toplu taşıma amaçlı kullanılması planlanıyor.

Volkswagen ucan arac 2

Şirket tarafından yapılan açıklamada, dikey kalkış ve iniş kabiliyeti olan bu elektrikli araçların, çok yakında şehir içi taşımacılığın değişilmez bir parçası haline geleceğine vurgu yapılıyor. Özellikle Çin’in megaşehirleri gibi büyük şehirlerde. Çünkü bu araçlar sayesinde şehir içi ulaşım çok daha hızlı gelecek ve uzun vadede trafik sorunu belki de tamamen ortadan kalkacak.

VGC ilk test uçuşlarını bu yıl bitmeden gerçekleştirecek. Daha ileri seviye test uçuşlarının ise 2023’ün yaz aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

iPhone 14 Pro’nun OLED ekranı de iPhone 14’ten üstün olacak