Akıllı bileklik kullanıcıları daha çok spor yapıyor!

akıllı bileklik

Yapılan araştırmalar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren akıllı bileklik ve akıllı saatlerin gündelik yaşantımızda daha fazla hareket etmemizi sağladıklarını ortaya koydu.

Akıllı bileklik kullanıcıları daha çok spor yapıyor! Teknoloji günden güne gelişmeye ve geliştikçe de insanların gündelik yaşantılarındaki konforu arttırmaya devam ediyor. Öyle ki daha birkaç sene öncesinde kadar klasik saatlerin yerini tutmaz denilen akıllı saatler, şimdilerde hem tasarımlarıyla hem de sundukları teknolojik imkanlarla kullanıcıların bir numaralı tercihi haline gelmeye başladı.

akıllı bileklik

Bununla birlikte akıllı saatleri fiyatı, tasarımı, pil performansı gibi sebeplerden dolayı tercih etmek istemeyenler ise, genelde akıllı bilekliklere yöneliyor. Akıllı saatlere göre daha küçük ekranlı olan bu cihazlar, çoğu zaman 10 günden uzun süreli kullanım ömrü vadettiği için, kullanıcılar tarafından epey tercih ediliyor.

Fitbit Yeni Akıllı Bileklikler Hazırlıyor

Akıllı bileklik kullanıcıları daha çok spor yapıyor!

İşte Avustralyalı bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma, akıllı saat ya da akıllı bileklik kullanan insanların, bu cihazları hiç tercih etmeyenlere göre daha fazla hareket ettiklerini ortaya koydu. Diğer bir deyişe göre, giyilebilir akıllı cihazlar insanları hareket etmeye teşvik ediyor. Buna göre, 400’den fazla bilimsel makaleyi ve bu yolla da yaklaşık 165.000 kişiyi inceleyen bilim insanları, akıllı saat ve akıllı bilekliklerin insanlara günde ekstra en az 1.800 fazladan adım attırdığını tespit etti.

Akıllı bileklikler

İçerdiği sensör ve takip teknolojileri sayesinde günlük spor ve aktivitelerini takip etmenizi sağlayan bu cihazlar, sürekli olarak sizlere bu verileri göstererek, hareketsizliğinizin farkına varmanızı sağlıyor. Günlük fazladan atılan 1.800 adımsa, birkaç ayda bir vücuttan eksilen bir kilo manasına geliyor.

PlayStation 2’nin rekoru sonunda kırıldı