Yerli uçan araba CEZERİ ilk uçuşunu yaptı: İşte tüm detaylar!

Uçan araba yapımı

Uzun bir süredir herkesin büyük bir merakla beklediği yerli uçan araba CEZERİ, büyük ses getirecek gibi görünüyor. İşte yeni uçan araç ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Geleceğe yönelik projeler arasında yer alan yerli uçan araba CEZERİ, son derece önemli projeler arasında yer alıyor. Özellikle de gelecek 10-15 yıllık süreçte büyük katkılar sunacağı söylenebilir. Tüm bunların olabilmesi için CEZERİ’nin ilk uçuşunu gerçekleştirmesi gerekiyordu. Yapılan bütün testlerle birlikte onun son derece güvenli olduğu ortaya çıktı.

Uçan araç CEZERİ ilk test uçuşlarını halatsız yaptı

Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, yeni uçan araç projesi Türkiye için son derece kritik olacak. Çin merkezli bazı şirketler ve ABD’den birkaç firma bu tür projeleri başlattı. Dünyanın geri kalanı ise henüz uçan araçlar için hazır değil. Eğer Türkiye bu araçları geliştirebilirse ilkler arasına girebilir.

Yerli uçan araba CEZERİ

Kadir Doğan’a göre CEZERİ, çok ciddi avantajlar sağlayacak ve bunlar kısa vadeli olmayacak. Uçan araçlar gibi projeler orta vadeli olarak görülüyor. Bu süreç içerisinde çeşitli test uçuşlarının yapılması şart. CEZERİ gibi araçların ilk olarak halatsız uçabilmesi gerekiyor. Aşağıda sizin için bıraktığımız videoda da işte tam olarak bu yapıldı. İlk kez halatsız uçuş gerçekleştirildi.

CEZERİ’nin aktif olarak kullanılabilmesi için 10 ya da 15 yıl kadar zaman gerekiyor. Bunun dışında erken uçuşa başlanırsa, kaza riski en az 6 kat artacaktır. Sizin için aşağıya bıraktığımız videoyu izledikten sonra yorumları bizlerle paylaşmayı unutmayın.