Volkswagen izinsiz yazılım kullanma davası ile karşı karşıya: Ağır bir ceza alabilir

Volkswagen elektrikli araç

Volkswagen izinsiz yazılım kullanma davası ile karşı karşıya kaldı. Şirket özellikle bazı konularda ağır cezalar ödemek zorunda kalabilir. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük otomotiv devleri içerisinde yer alan Volkswagen izinsiz yazılım kullanma suçlaması ile karşı karşıya. Şirket Acer tarafından mahkemeye verildi. Bildiğiniz üzere otomotiv markaları kendi ürünlerinde çok farklı teknolojilere yer veriyor. Bu teknolojiler sayesinde araçlar keyifli bir kullanım sağlıyor.

Bu konuda Tesla çok daha ön planda. Ancak Volkswagen gibi Alman otomotiv devleri işin peşini bırakmıyor. Yeni teknolojiler kullanarak kullanıcıları kendisine çekmeye çalışıyor. Tayvan menşeli üretici Acer konu ile ilgili önemli bir dava açtı. 4G teknolojilerinin Volkswagen tarafından izinsiz kullanıldığını belirtti.

Volkswagen izinsiz yazılım kullanma suçlamasına uğradı

Acer tarafından yapılan açıklamalara bakılacak olursa Volkswagen 2 yıl önce üretilen bazı araçlarında kendisine ait donanımları kullandı. Üstelik bu donanımları herhangi bir telif hakkı ödemeden kendi otomobillerine entegre etti.

Volkswagen izinsiz yazılım kullanma

Normal şartlarda herhangi bir markanın teknolojilerinin kullanmak için mutlaka lisans almak gerekiyor. Ayrıca donanımların kullanımı ile ilgili belirli bir telif ücreti ödenmek zorunda. Aksi halde şirketlere dava açma hakkı tanınıyor. Acer, 4G mobil çiplerinin izinsiz kullanıldığını iddia ediyor. Volkswagen izinsiz yazılım nedeniyle ağır bir ceza alma ihtimaline sahip.

Samsung ve Volkswagen ortaklığı göz kamaştırıyor!

Konu ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Volkswagen henüz bir açıklama yapmadı. Ancak kısa bir süre içerisinde dava süreci ile ilgili bazı açıklamalar yapması bekleniyor. Peki siz Volkswagen tarafından ortaya atılan lisanssız yazılım kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.